Proximus ePro League: Gilles Bernard kroont zich tot Belgisch kampioen

Nieuws | Na een succesvol seizoen en een explosieve laatste wedstrijd heeft Gilles Bernard van KRC Genk woensdag de grote finale van de Proximus ePro League gewonnen. De leider van het reguliere seizoen versloeg Standard de Liège’s Quentin "ShadooW" Vande Wattyne met drie tegen twee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste twee spelers in ons nationale FIFA 22-kampioenschap kenden een kleurrijk einde van het seizoen. Deze woensdagmiddag streden Quentin "ShadooW" Vande Wattyne (Standard de Liège) en Gilles Bernard (KRC Genk) om de titel van Belgisch kampioen in een langverwachte grote finale. Die vond uitzonderlijk plaats in een offline-format, na een heel seizoen van online wedstrijden.

In de Fit-Five in Vorst, met een publiek gevuld met vrienden en familie, tekenden de twee spelers present. Aan de kant van Genk waren alle FIFA-spelers van de organisatie aanwezig: Geoffrey Meghoe, Abdullah Waiss en voormalig wereldkampioen Stefano Pinna. Op de Luikse tribune zaten verschillende Franstalige spelers, zoals Anthony Rochetti, voormalig vertegenwoordiger van Moeskroen, en Florian "Didista" Van Damme.

Op het podium begonnen de twee spelers aan hun laatste wedstrijd, onder aanmoediging van het publiek. De finale werd gespeeld in twee legs, in een FUT-mode met regels speciaal opgesteld voor de Proximus ePro League.

ShadooW begon aan zijn optreden met een knal. Al na 16 minuten opende hij de score na een prachtige actie van Divock Origi. in de 51e minuut deed Luikenaar opnieuw de netten trillen, en zorgde zo voor wat ademruimte. Ondanks pogingen van beide partijen eindigde de eerste wedstrijd op 2-0, onder applaus van de fans.

Maar net toen we dachten dat de wedstrijd in handen was van de Luikenaar, toonde Gilles Bernard ons hoe groot de veerkracht van een speler van zijn kaliber kan zijn. Vanaf het begin van de tweede wedstrijd leek de vertegenwoordiger van Genk veel meer op zijn gemak. Dat zorgde voor twee doelpunten, in de 27e en de 42e minuut. De twee spelers stonden nu gelijk voor de laatste helft van deze grote finale. Pas een kwartier voor het einde maakte Gilles het beslissende doelpunt. Ondanks enkele goede pogingen van ShadooW, kon de Luikenaar zich niet herpakken. Hij verloor aan het eind van een zeer goed seizoen.

De Proximus ePro League-kampioen van het seizoen 2022 is dus Gilles Bernard. De trofee werd uitgereikt door E-Onel, de regerend kampioen van 2021, die ook naar het evenement was afgezakt. Deze titel betekent dat de Genk-speler zijn plaats zal kunnen verdedigen in de play-offs van de FIFA Global Series, de eerste stap naar de FIFAe World Cup, het toppunt van de FIFA-wereldcompetitie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top