De beste kijktips voor een heerlijk weekend

Films | Het weekend staat weer voor de deur! Tijd om de werkweek van je af te schudden en gezellig in de zetel te ploffen. Ook dit weekend kan je weer een heleboel leuke dingen bekijken en Proximus Pickx zet een paar kijktips op een rijtje. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Shazam!

We hebben allemaal een superheld in ons, er is alleen een beetje magie voor nodig om hem naar buiten te brengen. In het geval van de 14-jarige Billy Batson, hoeft hij maar één woord te roepen om in de volwassen superheld Shazam te veranderen. Ondanks de gedaanteverandering is Shazam nog steeds een kind in hart en nieren, dus is hij niet zozeer bezig met de wereld redden. Hij vindt het leuker om plezier te maken met zijn nieuwe superkrachten. Maar de held zal die krachten snel onder de knie moeten krijgen voordat de kwaadaardige Dr. Thaddeus Sivana ze in handen krijgt. 

'Shazam!' is een superheldenfilm uit 2019, gebaseerd op het gelijknamige DC Comics-personage. Het is het zevende deel in het DC Extended Universe (DCEU) en in de hoofdrollen zie je Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, en Djimon Hounsou.

Bekijk ‘Shazam!’ op vrijdag 20 mei om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

House of Gucci

'House of Gucci' is geïnspireerd op het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. Patrizia Reggiani, een buitenstaander van bescheiden komaf, trouwt met het hoofd van het modehuis, Maurizio Gucci. De faam stijgt haar al snel naar het hoofd en ze heeft haar zinnen gezet op de erfenis van de familie. Niets zal haar in de weg staan om haar doel te bereiken, en ze daalt neer in een spiraal van verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk zelfs moord

Het biografische misdaaddrama uit 2021 is geregisseerd door Ridley Scott en gebaseerd op het boek 'The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed' van Sara Gay Forden uit 2001. De sluwe Patrizia Reggiani wordt gespeeld door niemand minder dan Lady Gaga en naast haar staan ook andere grote namen zoals Jared Leto en Adam Driver

‘House of Gucci’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Bad Boys for Life

De vrouw en zoon van een Mexicaanse drugsbaron beginnen aan een wraakzuchtige zoektocht om iedereen te doden die betrokken was bij zijn proces en gevangenschap, inclusief detective Mike Lowrey uit Miami. Wanneer Mike gewond raakt, vormt hij een team met zijn partner Marcus Burnett en de AMMO, een speciaal tactisch team, om de daders voor het gerecht te brengen. Maar de ouderwetse, grapjes makende agenten moeten al snel leren om te gaan met hun nieuwe elite tegenhangers als ze het wrede kartel dat hun leven bedreigt willen neerhalen.

Deze actiekomedie met Will Smith en Martin Lawrence in de hoofdrol wil je absoluut niet missen. Hij is namelijk geregisseerd door onze eigen Belgische Adil El Arbi en Bilall Fallah

Bekijk ‘Bad Boys for Life’ op 21 mei om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Senior Year

Nood aan iets luchtigs? Dan ben je bij 'Senior Year' aan het juiste adres. De film gaat over een cheerleader die tijdens het laatste jaar van haar middelbare school in coma valt. Haar grote droom om prom queen te worden valt dus in het water. Wanneer ze twintig jaar later weer wakker wordt, heeft ze totaal geen besef van het feit dat al die jaren gepasseerd zijn. Als bijna veertiger besluit ze dus om terug te keren naar de middelbare school en alsnog de koningin van het bal te worden. 

'Senior Year' is een Amerikaanse komedie geregisseerd door Alex Hardcastle. Rebel Wilson, die je eerder ook al zag in 'Pitch Perfect', zal je doen lachen als 37-jarige die terug naar het middelbaar gaat. Naast haar zie je onder anderen ook Sam Richardson, Zoë Chao en Mary Holland.

Ontdek ‘Senior Year’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Ik schilder met schilders

De Antwerpse galerie De Zwarte Panter is de oudste actieve galerie in de Belgische kunstwereld. De galerie is daarom een unicum, een icoon én een begrip in de internationale kunstwereld. Deze docu belicht het levenswerk en het levensverhaal van oprichter Adriaan Raemdonck. Hij gaf en geeft De Zwarte Panter adem en ziel.

Via zijn verhaal wordt een intieme inkijk geboden in zowel een halve eeuw beeldende kunst als in de cultureelmaatschappelijke evolutie in Vlaanderen en omstreken. Bekende (kritische) bewonderaars van De Zwarte Panter confronteren Adriaan met zijn wonderlijke geschiedenis, met het nu en de toekomst van de galerie, met haar impact en haar plaats in de (kunst)wereld. Onder hen: Tom Barman, Jan Decleir, Jan Mulder, Jeroen Olyslaegers en Anne-Mie Van Kerckhoven.

Bekijk ‘Ik schilder met schilders’ op zondag 22 mei om 21u55 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top