MSI: Chinese vertegenwoordiger zal meedoen vanop afstand

Nieuws |

Riot Games kondigde donderdag aan dat de Spring Split kampioen van de LPL tijdens de Mid-Season Invitational 2022 vanop afstand zal spelen. Deze maatregel werd genomen om te voldoen aan de gezondheidsvoorschriften van de Chinese autoriteiten en werd mogelijk gemaakt door de nabijheid tussen China en Zuid-Korea, dat als gastheer van de competitie dient.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze editie van de Mid-Season Invitational zal in vele opzichten speciaal zijn. Riot Games heeft een paar weken geleden bevestigd dat de competitie, die de kampioenen uit de verschillende grote League of Legends circuits verzamelt, in Busan zou worden gehouden. Maar het lijkt erop dat niet alle deelnemers persoonlijk aanwezig zullen zijn.

Riot Games kondigde deze donderdag namelijk aan dat de winnaars van de LPL (de Chinese competitie) niet aanwezig zullen zijn in Busan, waar in mei het toernooi wordt georganiseerd. Deze aankondiging volgt na de afgelasting van de LCL Spring Split, en bijgevolg het niet-optreden van een Russische vertegenwoordiger.

team LPL MSI 2022

Zoals te verwachten zijn de strenge gezondheidsprotocollen die in China nog steeds van kracht zijn, de oorzaak. Sinds enkele weken wordt het land opnieuw geconfronteerd met een toename van het aantal positieve Covid-19 gevallen, wat leidt tot lockdowns in bepaalde gebieden van het land en steeds strengere reisbeperkingen.

Riot Games heeft bevestigd dat het gekwalificeerde team wel degelijk vanop afstand zal kunnen meedoen. De spelers zullen hun wedstrijden rechtstreeks vanuit de trainingsfaciliteit van hun team spelen, of vanuit de LPL Arena in Shanghai, afhankelijk van de gezondheids- en veiligheidsprotocollen van de plaatselijke autoriteiten, zoals in het persbericht te lezen staat.

Om de competitieve integriteit van het toernooi te handhaven, zullen de organisatoren gebruik maken van een latency management tool. Hierdoor zal de ping van de deelnemende teams rond de 35ms blijven, wat gelijkheid voor alle deelnemers garandeert. Een soortgelijk apparaat werd ingezet tijdens de Showdown tussen de LPL en de LCK tijdens de 2020 Mid-Season Cup.  Naast het bestaande protocol was het ook de nabijheid tussen de twee regio's die dit mogelijk maakte.

De naam van het team dat de LPL zal vertegenwoordigen kennen we op 23 april. Dan wordt de grote finale gehouden tussen RNG en TOP Esports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top