RBFA kondigt nieuwe selectie van eDevils aan

Nieuws | De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft op dinsdag 14 december de samenstelling van de nieuwe selectie van de eDevils bekendgemaakt. Stefano Pinna, Zak Bentato en Keanu Newa zullen België vertegenwoordigen in de eerste kwalificatieweek voor de FIFAe Nations Series.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is nieuws waar Belgische FIFA-fans reikhalzend naar hebben uitgekeken. Met de eerste week van de play-in voor de FIFA Nations Series op 16 en 17 december in het vooruitzicht, heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBFA) de selectie bekendgemaakt van de spelers die ons land mogen vertegenwoordigen.

Het is niet verrassend dat we onder onze vertegenwoordigers veteranen van de Belgische scene terugvinden. Stefano Pinna keert terug voor een nieuwe competitie met de nationale ploeg. Na zijn kwalificatie voor het Main Event van de FIFA eNations Series 2021 met ShadooW, heeft de Genk-speler zijn waarde bewezen.

De wereldkampioen van 2018 krijgt het gezelschap van een bekende naam in het Belgische FIFA-ecosysteem. Zak Bentato, die in 2016 Belgisch kampioen werd, wordt het tweede lid van het geselecteerde trio. Gezien hun ervaring wordt verwacht dat de twee spelers het belangrijkste duo zullen vormen tijdens de eerste week van de competitie.

Een sterk trio

Maar het ervaren duo kan rekenen op een nieuwe rekruut: Keanu “EminoMercy” Newa. De rookie, die in april de nieuwe opleidingsacademie van de RBFA doorliep, mag voor het eerst het shirt van de nationale ploeg aantrekken. Newa toonde zich in 2021, toen hij de finale van de Pro League eCup verloor en nipt een eerste titel misliep.

Gezien het aantal ervaren spelers in België, kan die keuze verrassend lijken. Maar de beslissing is eigenlijk niet meer dan logisch. Gezien het 2v2-format van de competitie, staat de chemie tussen de spelers op het veld centraal. “Keanu heeft tijdens ons selectietornooi met verschillende spelers kunnen trainen en hij heeft een zeer goed niveau laten zien“, vertelt Michaël Vanderheyden, coach van de selectie.

De federatie zet ook in op de toekomst door een rookie op te leiden: “Ondanks de geweldige generatie spelers die we momenteel hebben, moeten we ons beginnen voor te bereiden op de komende jaren. De aanstelling van EminoMercy is een stap in die richting“. De federatie behoudt zich wel het recht voor om de ploeg te wijzigen in geval van slechte prestaties, of zelfs als een ander duo zich laat opmerken.

Je kunt de eerste wedstrijden van onze selectie in de FIFAe Nations Series volgen op 16 en 17 december, in livestream op Pickx Esports en op televisie via de zender Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top