Karmine Corp verrast en strikt Rekkles

Door Proximus

Deel dit nieuws

Karmine Corp en de speler Martin “Rekkles” Larsson hebben maandagavond een akkoord bereikt over de aanwerving van de ADC. De besprekingen waren een paar dagen geleden opgestart op initiatief van de Zweed.

“Het is gebeurd”. Met deze woorden kondigden Amine “Prime” Mekri en Kamel “Kameto” Kebir, de oprichters van Karmine Corp, aan wat enkele dagen geleden nog een running gag was. Een grap die je vertelt terwijl je stiekem hoopt dat hij uitkomt.

“Et j’y arriverai.”

Het gebeurde allemaal na de persconferentie waarop ze een showmatch aankondigden tegen het toekomstige team van streamer Ibai en voetballer Gerard Piqué. Er was maar één zin nodig om de fans duidelijk te maken waar ze allemaal op zaten te wachten: League of Legends-ster Rekkles zal inderdaad het 2022-team vervoegen van Karmine Corp in de LFL, de Franse League of Legends-competitie. Hij ondertekende een contract dat hem voor twee seizoenen aan de organisatie verbindt.

Volgens informatie van de website DotEsports zou de Franse organisatie de som van één miljoen euro hebben betaald om de buy-outclausule af te kopen die aan het contract hing van de Zweedse speler bij G2 Esports, zijn ex-team waarmee hij een moeilijk seizoen beleefde. Rekkles was nog tot november 2023 aan de ploeg gebonden. Karmine Corp zal hetzelfde bedrag in de komende twee jaar betalen aan de speler.

© Karmine Corp

Het was blijkbaar de Zweed zelf die enkele dagen eerder de onderhandelingen met de Franse organisatie op gang had gebracht. Hoewel de club een mondeling akkoord had met Jakob ‘Jackspektra’ Kepple, lijkt de kans om zo’n talent te kunnen aantrekken de plannen van de tweevoudig Europese kampioen te hebben gewijzigd. Rekkles zelf deelde de aankondiging van Karmine Corp met als onderschrift: “Et j’y arriverai.” (“En dat krijg ik voor elkaar.”, red.).

De komst van zo’n grote speler zal ongetwijfeld zorgen voor hernieuwde aandacht voor de LFL, een circuit dat al explosief aan het groeien is sinds het begin van het seizoen 2021.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top