Team Spirit mag naar huis met de beker van The International 10

Door Proximus

Deel dit nieuws

Team Spirit heeft zondag voor een stunt gezorgd door PSG.LGD in The International 10 te verslaan. De finale werd een remontada die de esportswereld zich nog lang zal herinneren. De organisatie strijkt zo de 18 miljoen dollar op die aan de winnaar werd beloofd.

De Russen en Oekraïners van Team Spirit hebben een lange weg afgelegd. Terwijl de spelers aan het begin van de maand nog klaagden over de omstandigheden waarin ze aan de competitie moesten deelnemen, sleepte Spirit zondag de trofee in de wacht waar elke Dota 2-speler van droomt: de Aegis of Champions, uitgereikt aan de winnaar van The International.

Een remontada die Dota 2 zich nog lang zal herinneren

En Team Spirit won de titel in stijl. Het team legde tijdens hun eerste kwalificatie voor de MOBA-hoogmis van Valve een parcours af dat de allergrootsten waardig was. Spirit kwam dicht bij een zekere uitschakeling, voordat het team aan een waanzinnige remonte begon.

© The International

Team Spirit moest zich in de eerste ronde gewonnen geven tegen Invictus Gaming. Daardoor moesten de Russische organisatie zich een weg banen door de loser bracket. Die fase doorkruiste het team in één keer. Nochtans kwam Spirit uit tegen verschillende toonaangevende organisaties in Dota 2, zoals OG Esports, tweevoudig titelhouder in 2018 en 2019, en Team Secret, de favoriet van het toernooi.

De grote finale werd een duel tegen LGD.PSG. Dankzij de samenwerking tussen de Parijse sportclub en de Chinese esportgigant plaatste het team zich voor de tweede keer in zijn geschiedenis voor de finale van The International. Team Spirit kwam in die finale al snel op voorsprong, door de eerste twee games te winnen. PSG kon vervolgens twee matchpunten vermijden en maakte gelijk. De Chinese organisatie verloor uiteindelijk toch, na een adembenemende vijfde game.

De Spirit-spelers vertrekken elk met een mooie geldsom naar huis: de prijzenpot voor de winnaar bedroeg maar liefst 18 miljoen dollar. Bovendien wordt hun username vereeuwigd op de achterkant van de mythische trofee, die ze een jaar lang mogen houden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top