ESL onthult volledige CS:GO-kalender voor 2022

Door Proximus

Deel dit nieuws

De toernooiorganisator ESL deze woensdag de kalender voor de ESL Pro Tour 2022 onthuld. In totaal staan er meer dan 25 evenementen gepland voor volgend jaar, waaronder klassiekers als IEM Katowice en IEM Cologne.

Er staat fans van CS:GO een opwindend 2022 te wachten. Dat is wel duidelijk, na het zien van de ESL-kalender voor volgend jaar! Er staan meer dan 25 toernooien op het programma, met fan favourites als IEM Katowice, IEM Cologne en twee nieuwe seizoenen van de ESL Pro League.

Ook het prijzengeld is indrukwekkend. Er valt in totaal meer dan 5 miljoen dollar te verdienen. Alle grote toernooien zullen op LAN uitgevochten worden, maar over het toelaten van fans houdt de organisator zich voorlopig op de vlakte: “ESL bereidt zich voor om de community opnieuw te verwelkomen bij toernooien, in lijn met de laatste gezonheids- en veiligheidsmaatregelen”.

De volledige kalender voor 2022.


Verder werd het Challengerniveau, de tweede klasse in Counter-Strike, grondig hervormd. Vergeet de Dreamhack Open-toernooien; zulke evenementen heten vanaf volgend jaar “ESL Challenger”. Teams met een lagere rank strijden in die competities voor een plaats in de EPL Conference. Daarin zullen ze het opnemen tegen de beste teams ter wereld, met een ticket voor de ESL Pro League als inzet.

Kortom, veel om naar uit te kijken in 2022! De volledige kalender vind je in de afbeelding boven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top