RpK gaat definitief op pensioen

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vier maanden nadat hij zijn actieve plaats in het roster van Team Vitality opgaf, maakte Cédric "RpK" Guipouy bekend dat hij de CS:GO-scene definitief verlaat. Hij beëindigt zo een carrière van 14 jaar, die heel wat mooie herinneringen heeft opgeleverd, waaronder talloze titels op LAN.

Het is een naam die bij iedereen in de CS:GO-scene bekend in de oren klinkt en bij alle spelers die met hem de degens kruisten, respect oproept. De 32-jarige Franse legende Cédric "RpK" Guipouy, ook bekend als "Le Tank", verlaat definitief de competitieve scene van CS:GO.

Zijn succesverhaal begon tijdens de PxL Lan #12 in Arles, op 2 september 2007. De aankondiging van zijn pensioen komt dus dag op dag 14 jaar na zijn debuut. Toeval of niet, PxL zal zonder twijfel het evenement blijven waarop RpK het meeste invloed had. Van zijn 11 deelnames won zijn team het toernooi maar liefst 9 keer!

RpK en zijn ploegmaat Mateo tijdens een van hun deelnames aan de PxL Lan (© PxL Lan)

Het palmares van de Fransman stopt daar niet. Gedurende zijn carrière nam RpK deel aan 163 toernooien, waarvan hij er 63 won. Die cijfers maken hem een van de meest succesvolle spelers in de geschiedenis van de scene.

Tijdens zijn carrière maakte Le Tank deel uit van talloze rosters die een impact hadden op de geschiedenis van de scene. Bijvoorbeeld H2k Esports, zijn eerste professionele team, maar ook Team Envy, G2 Esports en uiteraard Team Vitality.

Hoewel hij bekend staat voor zijn grote passie voor auto's, weten we nog niet wat de toekomst van RpK inhoudt. In een aankondiging op Twitter maakt de Fransman bekend dat hij start met zijn eigen merchandising. Het begin van een mogelijke carrière als streamer? Hij zou niet de eerste ex-speler zijn die die overstap maakt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top