‘Serre-moi fort’ en ‘Dune’ in de kijker op 4de BRIFF

Films | De 4de editie van het Brussels International Film Festival (BRIFF), dat de festivalgangers van 1 tot 11 september zal verwelkomen, bevestigt nog maar eens dat het toeschouwers nieuwe en onverwachte hoeken en kanten van de filmwereld wil laten zien. De films ‘Serre-moi fort’, ‘Dune’ en ‘Benedetta’ zullen dat jaar in de schijnwerpers staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gedurende 11 dagen zullen de UGC De Brouckère, Cinema Galeries, Bozar en Palace hun deuren openen voor festivalgangers. ‘s Avonds worden er openluchtsessies gehouden op de Kunstberg. “Dit jaar staat het festival in het teken van helden op zoek naar zingeving, verstoord door een planeet die ons smeekt om voor zich te zorgen”, aldus de organisatoren. "Zij het in de competitie of in het 'Off'-gedeelte, de films die zullen worden voorgesteld dragen, elk op hun eigen manier, een gemeenschappelijke boodschap uit, getint met humor of vol emotie: ‘laten we in beweging komen!’”
 
Voor deze vierde editie zijn tien films uit China, Oost-Europa, Argentinië, Mexico en Taiwan geselecteerd voor de internationale competitie. Onder andere 'New Order' van Michel Franco en ‘Cette musique ne joue pour personne’ van Samuel Benchetrit.
 
Aan de nationale competitie nemen drie documentaires en zes Belgische ficties deel, waaronder ‘Kom Hier Dat Ik U Kus’ van Sabine Lubbe Bakker & Niels Van Koevorden en 'Totem’ van Fred De Loof. Aan de ‘Director’s Week Competition’ wedstrijd nemen tien jonge Europese filmmakers deel, die acht originele producties zullen presenteren.

Serre-moi fort

Op 1 september opent de BRIFF met 'Serre-moi fort', van de Franse regisseur Mathieu Amalric. De speelfilm, die thema’s als rouw en herinnering verkent, zal worden vertoond in UGC De Brouckère in aanwezigheid van een deel van de crew van de film. Deze nieuwe film van Mathieu Amalric, een bewerking van het toneelstuk 'Je reviens de loin', vertelt het verhaal van een moeder die zonder haar gezin op pad gaat. De cast bestaat uit Vicky Kripes ('Old', 'Beckett') en Arieh Worthalter ('Girl', 'Duelles').
 
Afspraak op 1 september op het BRIFF. De eerste vertoning om 19u30 is uitverkocht, maar er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de vertoning van 21u45.
 

Benedetta

In de 17de eeuw leidt de jonge Benedetta een vroom leven in het klooster van Pescia in Toscane. Wanneer ze beweert Jezus te zien en bovendien wordt verleid door een novice, is de kloostergemeenschap in rep en roer. Zijn haar visioenen echt of bedriegt Benedetta iedereen? Terwijl buiten de kloostermuren de pest genadeloos toeslaat, bereikt een machtsspel tussen haar voor- en tegenstanders ongekende hoogten.
 
De film werd deze zomer gepresenteerd in Cannes, waar hij in running was voor de Palme d'Or. Naar het boek van Judith C. Brown, "Immodest acts", speelt Virginie Efira de hoofdrol in deze film van Paul Verhoeven, evenals een andere Belgische actrice, Daphne Patakia, die op het punt staat door te breken in de filmwereld. Ze zal ook aanwezig zijn bij de première van het BRIFF.
 
Kom op 2 september om 19u00 naar de UGC Brouckère om 'Benedetta' in avant-première te ontdekken.

Dune

Frank Herberts roman 'Dune' heeft de reputatie onverfilmbaar te zijn, maar is dat echt zo? We weten dat David Lynch zich in 1984 al aan dit huzarenstukje waagde, maar zonder echt te overtuigen. Als er één regisseur is die deze bewerking tot een goed einde kan brengen, is het misschien de Canadees Denis Villeneuve, de man achter 'Blade Runner 2049', 'Prisoners' en 'Arrival'.
 
Om hem de best mogelijke kans te geven, heeft hij een indrukwekkende cast samengesteld om dit multi-planet verhaal te vertellen. Timothée Chalamet neemt de hoofdrol op zich, terwijl Rebecca Ferguson zijn moeder speelt. Vaste gasten van Marvel en Star Wars, zoals Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista en Zendaya, zijn ook van de partij.
 
‘Dune' zal de 11 dagen van BRIFF-festiviteiten afsluiten. Afspraak op 11 september om 19u30 in het UGC De Brouckère voor deze uitzonderlijke avant-première en de slotceremonie van het BRIFF.
 
Het volledige programma en de tickets zijn beschikbaar op de website van het BRIFF.
 
Tot slot, als je ook geïnteresseerd bent in kortfilms, is er nog tijd om het Brussels Short Film Festival te bezoeken.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top