IEM Cologne: Na’Vi blijft koning op LAN na thriller tegen G2 Esports

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het leek wel in de sterren geschreven: meer dan 500 dagen sinds het laatste LAN-toernooi stonden Natus Vincere en G2 Esports opnieuw tegenover elkaar. Hoewel de van oorsprong Spaanse organisatie zijn huid duur verkocht, draaide de finale van IEM Cologne uit op een heruitgave van IEM Katowice 2020: 3-0 voor Na’Vi.

De langverwachte finale van IEM Cologne 2021 werd er eentje voor de geschiedenisboeken. Na hun domintante overwinning tegen G2 Esports in IEM Katowice 2020, leek het begin van het Na’Vi-tijdperk ingeluid. Maar de coronapandemie gooide roet in het eten: de Russisch-Oekraïense organisatie kon online niet dezelfde resultaten voorleggen en moest de status van beste team ter wereld afgeven aan de regiogenoten van Gambit. Oleksandr "s1mple" Kostyliev & co. wilden tijdens IEM Cologne - het eerste LAN-toernooi sinds het begin van de pandemie – dan ook de draad oppikken.

Na’Vi kende weinig moeite met teams als Astralis, FaZe en Vitality. Maar ook G2 Esports was niet te onderschatten. De organisatie wilde de slechte herinneringen van IEM Katowice koste wat het kost uitwissen. Met een indrukwekkende vertoning tegen nummer één van de wereld Gambit, leek de weg naar de eerste trofee sinds 2019 open te liggen. Maar G2 schoot net iets tekort om Na’Vi af te troeven.

Op Dust2 was Na’Vi simpelweg te sterk. G2 Esports herpakte zich op Mirage en Nuke en kwam twee keer dicht bij een punt, maar individuele fouten en de suprematie van s1mple deed de organisatie de das om. De Oekraïense sterspeler behaalde in de finale een K/D van +26 en werd dan ook verkozen tot MVP van het toernooi, met een hallucinante 1.51 rating op 14 maps.

Na’Vi mocht zo voor de tweede keer in zijn geschiedenis de IEM Cologne-trofee in de lucht steken en de hoofdprijs van 400 000 dollar mee naar huis nemen. De organisatie zette ook een stap dichter bij de felbegeerde Intel Grand Slam Season 3: met nog één overwinning in een IGS-evenement, kan Na’Vi 1 miljoen dollar en eeuwige roem verdienen. Ze krijgen hun eerste kans in september, in ESL Pro League Season 14. Een toernooi dat uiteraard te volgen is op Proximus Pickx!

Copyright afbeelding: @B1tcs (Twitter)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top