Kijktips om je weekend kleur te geven

Films | Het is weer vrijdag en dus staat er weer een weekend voor de deur. Ben je nog op zoek naar het ideale kijkvoer voor je filmavond of heb je een paar uur te doden? Dan hebben wij enkele geweldige tv-tips voor je.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: The Good, the Bad and the Ugly

Op vrijdagavond staan naar gewoonte heel wat kleppers van films en series gepland op de buis, waaronder de klassiekers ‘Rambo IV’, ‘The Karate Kid III’ en ‘Reservoir Dogs’, maar de klassieker der klassiekers ‘The Good, the Bad and the Ugly’ wint het wat ons betreft. De western van Sergio Leone uit 1966 was het besluit van de zogenaamde Dollarstrilogie van de westernmeester.
 
Hollywoods favoriete man met de stalen blik, Clint Eastwood, schittert als de man zonder naam, een premiejager die samenwerkt met een Mexicaanse bandiet om telkens opnieuw dezelfde premie op te strijken, maar dat kan niet goed blijven gaan. Alleen al voor de iconische soundtrack van Ennio Morricone moet je deze gezien hebben.
 
Bekijk ‘The Good, the Bad and the Ugly’ op vrijdag om 21u35 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: BlacKkKlansman

Het Filmfestival van Cannes, met juryvoorzitter Spike Lee, loopt op een einde. In 2019 stond de regisseur nog als kandidaat voor de Gouden Palm op het prestigieuze festival met zijn prent ‘BlacKkKlansman’. Hij won uiteindelijk niet de hoofdprijs, maar ging wel naar huis met de juryprijs. Hoe beter het festival afsluiten dit jaar dan door die iconische Black Powerfilm opnieuw te beleven?
 
De film vertelt het verhaal van Ron Stallworth, een zwarte politieagent uit Colorado Springs die erin slaagde om in een lokale eenheid van de extreem racistische en gewelddadige Ku Klux Klan te infiltreren. De topcast bestaat uit kleppers als John David Washington, Adam Driver en Topher Grace.
 
‘BlacKkKlansman’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Zaterdag: Bad Trip

Ben Segers, Tom Audenaert, Gene Bervoets en Jonas Van Geel spelen in deze Vlaamse comedy de rollen van Sebastiaan, Kris, René en Tim, vier vrienden die binnenkort geen huisgenoten meer zijn. Maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moeten ze plots, een week voor ze verhuizen, een ongezien grote hoeveelheid cocaïne weten te verkopen, en dat terwijl geen van hen kaas heeft gegeten van de criminele onderwereld.
 
De film is de tweede langspeler van de regisseur Dries Vos, die in 2019 nog samen met coregisseur Gilles Coulier een Ensor kreeg als beste regisseur van een televisieserie voor ‘De Dag’. Daarnaast werkte hij aan series als ‘Safety First’ en ‘De Biker Boys’. Het scenario is van acteur/schrijver Jef Hoogmartens, die eerder al met Dries Vos samenwerkte voor ‘Patrouille Linkeroever’.
 
Bekijk ‘Bad Trip’ op zaterdag om 22u20 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zaterdag: Naomi Osaka

In 2018, toen Naomi Osaka de 5de beste tennisspeelster ter wereld werd, begon Netflix een documentaire te produceren over de kampioene. Een filmploeg, geleid door regisseur Garrett Bradley, volgde de jonge tennisster om te illustreren hoe haar sport haar leven helemaal overnam. De film toont onder andere de voorbereidingen van de Japanse voor de US Open in 2019 (die ze uiteindelijk won) en de Olympische Spelen van 2020, die pas komende zomer zullen plaatsvinden. Sindsdien liet de atlete verstaan dat ze zich uit het publieke leven en de competitiewereld terugtrekt omwille van psychologische redenen.
 
Ontdek ‘Naomi Osaka’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Zondag: Red Dragon

Anthony Hopkins kruipt opnieuw in de huid van de seriedoder en kannibaal waarvan de haren op je nek gaan rechtstaan: Hannibal Lecter. In deze preview voor de meesterlijke thriller ‘The Silence of the Lambs’ gaat FBI-agent Will Graham (Edward Norton) met pensioen nadat hij Lecter achter de tralies steekt. Jaren later keert hij terug om een andere seriedodende kannibaal op te sporen, en daarvoor zoekt hij de hulp van zijn oude tegenstrever.
 
Red Dragon’ was het eerste boek dat auteur Thomas Harris over Hannibal Lecter schreef. De roman werd in 1986 al eens verfilmd onder de naam ‘Manhunter’, maar dat was uiteraard nog zonder de iconische vertolking van Anthony Hopkins. Die kroop in totaal drie keer in de huid van de angstaanjagende doder, ‘Red Dragon’ was de laatste.
 
Bekijk ‘Red Dragon’ op zondag om 20u25 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zondag: Zack Snyder’s Justice League

Mocht je deze zondag nog een excuus zoeken om enkele uren lang in de zetel door te brengen, dan is Zack Snyder’s montage van zijn film ‘Justice League’ ideaal. Denk echter niet dat je bij dit vier uur durende epos rustig zal kunnen indommelen, want deze superheldenfilm houdt je van begin tot eind op het puntje van je stoel.
 
Toen de originele ‘Justice League’ in de zalen kwam, was de reactie ondermaats. Regisseur Zack Snyder moest in de laatste fase van de productie om persoonlijke redenen een stap terug zetten. Zijn versie van de film werd verknipt, scènes werden opnieuw opgenomen, en het resultaat was niet meer wat Snyder wilde maken, noch wat de fans wilden. Die laatste smeekten om de zogenaamde ‘Snyder Cut’ uit te brengen. Wat ze kregen was een nog nieuwere versie waarin Snyder alle creatieve beslissingen in handen had. Oordeel vooral zelf welke versie de betere is.
 
‘Zack Snyder’s Justice League’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top