Valsspelerij: is de tool Overwatch achterhaald?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een Reddit-gebruiker postte deze week een nogal verontrustende video. Terwijl hij een game aan het bekijken was in het kader van de Overwatch anti-cheat tool, besefte de gebruiker dat er maar liefst negen cheaters aanwezig waren in het spel met tien spelers.

Bedriegers zijn, helaas, gemeengoed geworden in videospelletjes. Terwijl sommige games, zoals Call of Duty Warzone, tot grote ontevredenheid van de spelers gewoon geen anti-cheatsoftware hebben, doen de ontwikkelaars van Valve toch enkele inspanningen in de strijd tegen valsspelers.

In 2013 introduceerden ze de Overwatch-tool, een riskante gok die bijna uitsluitend berustte op zelfregulering door de community. Met de tool kunnen spelers die zijn geselecteerd op basis van hun activiteiten op het spel (competitieve overwinningen, leeftijd van het account, gespeelde uren, vaardigheidsgroep, laag aantal meldingen, enz.) de partijtjes van verdachte spelers bekijken om te bepalen of hun gedrag al dan niet problematisch is. Indien nodig kan aan de speler in kwestie een ban worden opgelegd.

Het was tijdens een van deze kijkbeurten dat Reddit-gebruiker “hyxrane” een bizarre ontdekking deed. Toen hij de opname van een spel bekeek, kwam hij tot de vaststelling dat van de tien spelers die in het spel actief waren, er negen een valsspeelsoftware gebruikten…

Zoals je op de mini-map kan zien, gaat elke speler naar zijn positie om vervolgens geduldig te wachten tot de tegenstander een fout maakt … Wat niemand zal doen, omdat ze bijna allemaal weten waar het andere team zich bevindt. Het resultaat is het begin van een round waarin bijna niets gebeurt, nogal ironisch.

Het fragment laat ons de limieten zien van de tool die Valve heeft opgezet. Hoewel het in het beste geval mogelijk is om het gedrag van een speler te evalueren, moeten we toegeven dat de middelen belachelijk zijn in vergelijking met het aantal valsspelers op het spel. Maar, we nuanceren, vandaag wordt Overwatch alleen nog gebruikt om de gaten op te vullen van het VAC BAN-systeem dat door Valve is geactiveerd, ook al lijkt die ook totaal verouderd te zijn.

Copyright afbeelding: Valve

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top