Historisch: eDevils kwalificeren zich voor FIFAe Nations Cup

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend werd een stukje geschiedenis geschreven op de FIFA-servers. Stefano “Pinna97” Pinna en Quentin “ShadooW” Vande Wattyne verzekerden zich van een ticket voor de FIFAe Nations Cup in Kopenhagen en mogen zich bij de beste 24 landen van de wereld rekenen!

De groepsfase van de kwalificatiecampagne begon beter dan verwacht. Onze eDevils kwamen sterk uit de startblokken en behaalden 4 punten tegen Engeland, een van de beste landen in Europa. De wedstrijden nadien verliepen heel wat moeizamer. Ze verdeelden de punten met Kroatië, en bleven met 0 op 6 achter na de confrontatie met Polen. De Belgen moesten zich herpakken, anders zou de FIFAe Nations Cup een verre droom blijven.

Gelukkig konden Stefano Pinna en ShadooW vertrouwen tanken tegen een zwak IJsland. Daarna volgde het duel met Israël, de uiteindelijke winnaar van groep C. Desondanks kon Pinna97 een puntje uit de brand slepen. Opdracht volbracht: met een simpele 6 op 6 tegen Estland eindigden onze landgenoten vierde in de groep, voldoende om door te stoten naar de Winner Bracket.

Daar zouden ze uitkomen tegen Roemenië, de eerste van groep D. Een topland in de FIFA scene dat zich niet zomaar gewonnen zou geven. En zo bleek: na twee nipte nederlagen zakten onze eDevils naar de Second Chance Bracket. Een partij tegen Turkije betekende de laatste kans op een ticket voor de finale in augustus.

België kroop door het oog van de naald. ShadooW won zijn eerste partij na strafschoppen, en het verlies van Stefano Pinna zette de score op 1-1. Alles hing af van de laatste wedstrijd van ShadooW. De Standard-speler haalde zijn beste clutchtechnieken boven en schakelde de Turken uit met een 2-1 zege. Enkel Italië stond nog tussen de eDevils en het felbegeerde ticket voor de Nations Cup!

Even vreesden we het ergste: Italië zette in de eerste match Stefano Pinna opzij met 2-1. Maar een nieuwe clutch van ShadooW bracht ons op gelijke hoogte. Stefano zorgde voor de beslissing met 3-1, tot grote blijdschap van heel België. Het verloren duel tegen Frankrijk was niet meer dan een voetnoot: de eDevils mogen naar de FIFA eNations Cup!

Afspraak dus op 20 augustus voor de eerste wedstrijden van België in de FIFAe Nations Cup in Kopenhagen. Daar zullen onze landgenoten strijden voor een prijzenpot van 400 000 dollar. Alles wordt uiteraard live uitgezonden op Pickx.be en Pickx Live. Tot dan!

Copyright afbeeldingen: FIFAe

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top