Belgische Voetbalbond richt esportsacademie op en gaat op zoek naar volgende eDevils-ploeg op FIFA

Nieuws |

De Belgische Voetbalbond kondigde dinsdag de oprichting van een esportsacademie aan. De RBFA Esports Academy is een investering in de steeds groeiende industrie. Tegelijk gaat de KBVB op zoek naar de volgende eDevils met een nieuwe wervingscampagne. De komende weken zullen er meerde kwalificatietoernooien georganiseerd worden. Heb je altijd al de Belgische driekleur willen vertegenwoordigen? Begin dan nu te trainen en waag je kans!

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De KBVB stuurde vandaag een persbericht vol goed nieuws voor de Belgische esportscommunity de wereld in. Van de oprichting van een esportsacademie tot een nieuwe rekruteringscampagne op FIFA 21: esports groeit dankzij ons allemaal.

Een academie als omkadering voor esporters

Esports heeft duidelijk de wind in de zeilen. Talloze sportorganisaties tonen zich meer en meer bereid om projecten in deze industrie op te starten. Daar hoort ook de Belgische Voetbalbond bij, die al meerdere jaren actief is op FIFA en PES. De oprichting van een esportsacademie is dus een logische volgende stap. De locatie: het Proximus Basecamp, dat regelmatig de Rode Duivels mag ontvangen.

Het doel van deze zet? Spelers helpen om hun hoogste niveau te halen in de best mogelijke omstandigheden. Dat vertelde Manu Leroy, communicatiedirecteur van de KBVB: “Deze gloednieuwe RBFA Esports Academy wordt aangelegd in onze toekomstige ‘Game Room’, in het hart van de Proximus Basecamp. Als federatie kunnen we de eDevils zo de nodige omkadering en hulpmiddelen aanbieden, om ze op weg te helpen naar de beste internationale toernooien in deze populaire branche van het moderne voetbal. Onze eFoot-atleten worden begeleid om hun talenten te ontwikkelen en hun fysiek en mentaal welzijn te versterken, net zoals bij onze andere atleten.”

Om het project te concretiseren en het beste materiaal te voorzien, klopte de KBVB aan bij Proximus. Zo krijgen de esporters toegang tot bliksemsnel internet. Maar Proximus investeert ook in de introductie en verspreiding van esports bij het brede publiek: “We kijken uit naar het uitbouwen van de RBFA Esports Academy en het ontdekken van nieuw talent, samen met de Belgische Voetbalbond. Dankzij onze 5G- en fibernetwerken kunnen we de snelst mogelijke internetverbinding garanderen. Met ons Pickx-platform willen we esports introduceren bij het brede publiek, in het bijzonder de wedstrijden van de eDevils. Door de eDevils op deze manier te ondersteunen, geven we ze de kans om het beste van zichzelf te geven, om hun passie te volgen en hun dromen van virtueel voetbal waar te maken”, aldus Jim Casteele, Chief Consumer Market Officer bij Proximus.

Word jij een van de volgende eDevils op FIFA?

De KBVB wil een sterk team samenstellen, en iedereen de kans geven om hun land te vertegenwoordigen. Daarom werd tegelijkertijd een grote wervingscampagne opgericht, om de hand te leggen op de volgende eDevils op FIFA. Praktisch gezien gaat het om een vijfdelig toernooi: vier kwalificatierondes en een grote finale. De acht winnaars van de kwalificatierondes nemen deel aan een online finale. Een kleine kanttekening: tijdens de kwalificaties mag er enkel met de Rode Duivels gespeeld worden. De verklaring is simpel. Als een speler geselecteerd wordt, Deze regel zorgt ervoor dat enkel spelers geselecteer worden die de vaardigheden van onze Duivels tot in de puntjes kennen.

Een kleine troostprijs voor de laatste vier van elke kwalificatieronde: de KBVB kondigde aan dat die de Esport Academy in Tubeke mogen bezoeken, als de omstandigheden het toelaten. Daar kunnen ze professionele gamers ontmoeten en advies vragen over hun toekomstige carrière.

Datums kwalificatierondes:

– Eerste kwalificatieronde: zaterdag 17 april
– Tweede kwalificatieronde: zondag 18 april
– Derde kwalificatieronde: donderdag 22 april
– Vierde kwalificatieronde: vrijdag 23 april
– Finale: donderdag 6 mei

Er is slechts één voorwaarde om deel te mogen nemen aan het toernooi: 16 jaar of ouder zijn. Klik hier om meer te weten te komen over het toernooi en je in te schrijven. Wie weet maak jij binnenkort deel uit van de eDevils!

Copyright afbeelding : Royal Belgian Football Association 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top