Mode en elegantie troef in de 'Dress to impress' selectie van de Proximus VOD-catalogus

Films | Maart wordt een maand van elegantie! Nu de winter ons (bijna) heeft verlaten en de milde temperaturen terugkeren, kunnen we binnenkort de mooiste stukken van onze garderobe weer tentoonstellen. Om deze reünie te vieren, biedt Proximus Pickx je gedurende deze maand in zijn VOD-catalogus 'Dress to impress' de gelegenheid om te genieten van de beste films die gewijd zijn aan mode of aan personages die zich onderscheiden hebben door hun uitgesproken gevoel voor mode.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Yves Saint Laurent

In het midden van de jaren 50 is Yves Saint Laurent een geniale jonge modeontwerper. Zijn talent trok de aandacht van het prestigieuze huis Dior, dat hem de leiding van de creatie toevertrouwde. YSL ontmoette toen Pierre Bergé, die zijn minnaar en later zijn partner werd, toen ze samen het bedrijf Yves Saint Laurent oprichtten. Hoewel hij slecht in zijn vel zat en niet bepaald overliep van geluk, slaagde de ontwerper erin een revolutie teweeg te brengen in de modewereld.
 
In deze film wordt YSL gespeeld door Pierre Niney, die de César voor Beste Acteur ontvangen heeft voor zijn verbluffende prestatie. Een andere biopic gewijd aan de ontwerper, getiteld ‘Saint Laurent’, focust zich op het decennium 1967-1976, waarin de onweerstaanbare opkomst van het modegenie plaatsvond.
 
‘Yves Saint Laurent’ is vanaf 1 maart beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Coco Avant Chanel

In 2009 tekende Audrey Tautou voor een van haar grootste rollen met de biopic 'Coco Before Chanel' van Anne Fontaine. Deze film, die in niet minder dan 40 landen is uitgebracht, toont de levensjaren van Gabrielle Chanel voordat zij de status van een modemonument bereikte. De naaister, van bescheiden afkomst, is het voordeel geworden van de vrije en moderne vrouw.
 
Audrey Tautou is bijzonder overtuigend in de biopic. Haar optreden verleidde zelfs het huis van Chanel, dat haar koos als muze van het Chanel N°5 parfum.
 
‘Coco Avant Chanel’ is vanaf 1 maart beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Phantom Thread

Regisseur Paul Thomas Anderson neemt je mee op een reis door de haute couturewereld van het Londen van de jaren 1950. Modeontwerper Reynolds Woodcock en zijn zus Cyril wonen samen in hun imposante herenhuis en kleden de gekroonde hoofden en vooraanstaande vrouwen van die tijd. Maar Reynolds is een gekwelde man, die de ene vrouw na de andere verovert. Wanneer zijn nieuwe muze, Alma, erin slaagt een plaats te veroveren in het leven van deze verstokte vrijgezel, wordt het evenwicht ten huize Woodcock verstoord.
 
Het hoofdpersonage wordt belichaamd door de keizerlijke Daniel Day-Lewis. ‘Phantom Thread' was de laatste film van de drievoudige Oscarwinnaar in 2017.
 
‘Phantom Thread’ is vanaf 1 maart beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Jackie

Jackie Kennedy was een toonbeeld van elegantie, cultuur en finesse. Op 22 november 1963 werd haar man John Fitzgerald Kennedy, de 35ste president van de Verenigde Staten, vermoord tijdens een parade in Dallas, Texas. Geconfronteerd met de wreedheid van het verlies, worstelt Jackie om haar verdriet te overwinnen. Ze besluit op te komen voor haar vermoorde man om zijn politieke nalatenschap in de verf te zetten en zijn nagedachtenis te vieren.
 
Natalie Portmans acteerprestaties werden alom bejubeld. De actrice kreeg een Oscarnominatie voor haar optreden als de First Lady.
 
‘Jackie’ is vanaf 1 maart beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Audrey

‘Audrey' is een nooit eerder vertoonde documentaire over het leven van actrice Audrey Hepburn, een ander icoon van elegantie. De film, geregisseerd door Helena Coan, is gebaseerd op de persoonlijke familiecollectie van de Hepburns. Met name door interviews met Sean Hepburn Ferrer, de oudste zoon van de actrice, en Emma Ferrer, haar eerste kleindochter. De regisseur gaat in op de trauma's die Audrey Hepburn in haar jeugd opliep en die zowel haar carrièrekeuzes als haar smaak in mannen beïnvloed hebben. We ontdekken de zoektocht naar haar vader en de teleurstelling van het weerzien. Een documentaire die een Audrey onthult die menselijker is dan het wereldberoemde Hollywood-icoon.
 
‘Audrey’ is vanaf 1 maart beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Clueless

In 1995 kwam 'Clueless' uit, een film die zijn stempel drukte op een hele generatie en al snel een cultfilm werd. De speelfilm wordt zelfs beschouwd als een van de beste tienerfilms aller tijden. Het volgt het dagelijkse leven van Cher Horowitz, een middelbare scholier uit de hogere middenklasse van Beverly Hills. Cher is verwend en een tikkeltje oppervlakkig, maar tegelijkertijd ook vertederend. Want achter haar hooghartige air verbergt de tiener een mooi karakter en een goed gevoel voor humor, dat aanleiding geeft tot hilarische situaties en oneliners.
 
'Clueless' wemelt van de indrukwekkende outfits, de ene nog origineler dan de andere, gedragen door de acteurs en Cher in het bijzonder. De kledingstijl van het tienermeisje en haar bende heeft dan ook zijn sporen nagelaten, bij de jeugd in de echte wereld.
 
‘Clueless’ is vanaf 1 maart beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top