10 gigantische asokarren in het verkeer

Nieuws | 10 gigantische asokarren in het verkeer

Door

Deel dit nieuws

Sommige automerken en -modellen associëren we nog veel te vaak met asociale chauffeurs en wegpiraten die de verkeersregels aan hun laars lappen. Zit er een grond van waarheid in of zijn het pure verzinsels? Feit is dat in 43,5 % van de gevalletjes verkeersagressie een zwarte wagen betrokken is. Toeval? Nee, dan liever een zilvergrijs model dat slechts in 9,7 % van de gevallen in opspraak komt.

Deutschland über alles

Maar jullie willen natuurlijk namen horen. Of beter gezegd: één naam. BMW is en blijft koplopers als het op hufterig weggedrag aankomt. Wanneer iemand zich onderweg ergert aan een andere chauffeur, maken BMW's 50,6 % kans om geviseerd te worden. Gevolgd op ruime afstand door Mercedes (32,2 %), Audi (25,9 %) en Porsche (8,7 %). Uietraard is het toeval dat al deze merken Duits van origine zijn.

Dubbele uitlaat

Stel je voor dat je rustig voor het rode licht staat te wachten, met deze zwarte knalpot naast je. De BMW X5 kreeg een oplapbeurt van Fluid MotorUnion om helemaal te ver-Mad Max'en. Bad to the bone, met de vlam in de pijp.

Lichtend voorbeeld in verval

In Groot-Brittannië zweren ze nog steeds bij de oeroude Subaru Impreza, in de rest van Europa blijft iedereen er met zijn tengels van af. Hoewel Subaru's ooit gekend waren als dé maatstaf op het vlak van patserwagens, blijft daar in 2013 weinig van over. De recentste verkoopscijfers in Europa spreken boekdelen: In gans Europa verkoopt Subaru niet eens 38.000 wagens per jaar (alle modellen samen), een fractie daarvan is voor rekening van ons land.

Afzetmarkt China

Veel fouter dan deze Dartz Black Snake kan je bijna niet gaan. De SUV in kwestie is volledig bepantserd, kreeg een logo met ingewerkte diamanten, een gouden grille en een motorkap van bladgoud. Ook de binnenbekleding kan tellen, want tussen de opties voor het leder van de stoelen prijkt zowaar imitatie walvispenisleer. Gelukkig zullen we deze kar zelden of nooit in ons land te zien krijgen.

Conquest

Naast de gebruikelijke sportieve BMW's en Audi's trekken SUV's vaak negatief de aandacht. Ga helemaal over the top met de Evade van Conquest Vehicles, een Canadese autobouwer. Het grote verschil met hun andere model, de Knight XV? Hier is de bepantsering weggelaten. De basis is een Ford F-550 Super Duty, aangevuld met een 6.2 liter V8 van 390 pk. Zoek daar maar eens parkeerplaats voor midden in de stad.

Chinese tank

Op een nieuw model Hummer hoeven we al eventjes niet meer te rekenen. Dan maar uitwijken naar China waar ze hun specialiteit toepassen: lekker kopiëren. De Xiaolong XL2060L lijkt wel verdacht veel op zijn Amerikaanse broertje, niet? Je moet er wel helemaal voor naar China reizen, want in Europa wordt de straatversie niet gecommercialiseerd. Al blijft dat een kleine moeite om nadien een rijdende tank te bezitten.

Opgepast voor Lexus!

De Lexus RX is onlangs verkozen tot de allergevaarlijkste wagen op de weg. Eigenaars van een dergelijk model vallen vooral op omdat ze verstrooid rondrijden en zo gevaarlijke situaties creëren, in combinatie met een gemiddeld humeur dat ver onder het vriespunt ligt. De Mercedes G-Klasse eindigde in dat onderzoek nipt op de tweede plaats, zij het slechts met een halve bandbreedte verschil.

De boom in

Dit jaar nog bewezen: met een Porsche maak je het meeste kans op een bekeuring. Of anders gezegd: die ergerlijke verkeersregels kunnen de boom in van zodra je met een Panamera, Boxster of andere 911's rondraast. Van alle Porschebezitters sponsort ruim 14 procent regelmatig Vadertje Staat, gevolgd door Aston Martin (14,1 %) en Jaguar (13 %). Opvallend ook: Bentley en Saab deelden de vierde plaats met elk 12,7 %.

Machtig merk

Rare jongens, die Chinezen. BMW's associëren ze in het verre oosten vooral met arrogantie, in tegenstelling tot Mercedes-Benz en Audi. In Europa scoren die twee laatste erg hoog op de aso-schaal, terwijl Chinezen bij Mercedes vooral denken aan uitgebluste gepensioneerde mannetjes die de dagen aftellen. Audi komt nog het beste weg: dat merk staat dankzij de Audi A6 gelijk aan kracht, macht en harde beslissingen durven nemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top