Keert Oriol Romeu na een seizoen bij FC Barcelona al terug naar Girona?

Sport | In La Liga maken ze zich klaar voor een derby/topaffiche. FC Barcelona is gastheer voor Girona. De burenstrijd is ook een gevecht aan de top van het klassement. Het is alvast een zeer speciaal duel voor Oriol Romeu.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Barcelona won op de vorige speeldag van Atlético Madrid en daardoor werden ze weer de nummer drie in de Spaanse eerste klasse. Ze staan momenteel nog vier punten achter leider Real Madrid en revelatie Girona. Barça staat dus onder druk en puntenverlies is eigenlijk uit den boze.

Elk één nederlaag

FC Barcelona en Girona verloren dit seizoen nog maar een competitieduel. Opvallend: Real Madrid was telkens de ploeg die voor die nederlaag zorgde. Voor Girona is het nu al een seizoen om nooit meer te vergeten. Ze tonen ook bijzonder veel veerkracht. Afgelopen weekend stonden ze na 82 minuten nog op achterstand tegen Valencia, maar toch wisten ze de partij nog winnend af te sluiten.

Zo blijven ze Real Madrid het leven zuur maken en dat had niemand voor het seizoen durven dromen. Girona zag afgelopen zomer met Oriol Romeu een van zijn belangrijkste spelers de club verlaten. Hij trok naar FC Barcelona, waar hij voordien al in de jeugdopleiding actief was. De 32-jarige middenvelder moest het vertrek van Sergio Busquets, die naar Inter Miami vertrok om er terug samen te spelen met Jordi Alba en Lionel Messi, opvangen.

Terug naar Girona?

Hij begon aan zijn passage bij Barça aan de zijde van Frenkie de Jong. De Nederlander viel echter uit en nadien ging ook het niveau van Romeu naar beneden. In Spanje klinken er al geluiden dat trainer Xavi Hernandez graag een betere middenvelder als Romeu in de kern wil.

Het bestuur heeft daar geen oren naar en zet alles op alles om in januari het Braziliaanse toptalent Vitor Roque enkele maanden vroeger naar Barcelona te halen. Opvallend: het Spaanse dagblad Sport laat weten dat Girona Romeu aan het einde van het seizoen terug in de armen wil sluiten. Dat is mogelijk de beste oplossing voor iedereen. 

Het programma van speeldag 15 in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 9 december

Zondag 10 december

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top