“Real Madrid was het beste moment uit mijn carrière en leven”

Sport | Real Madrid verraste in januari 2011 vriend en vijand door Emmanuel Adebayor te huren van Manchester City. De Togolese spits bleef amper zes maanden bij de Spaanse topclub, maar desondanks genoot hij toch van zijn periode bij De Koninklijke.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid heeft een traditie van geweldige spitsen. In het verleden hadden ze kleppers als Karim Benzema, Raul, Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo en tal van anderen maakten veel indruk de afgelopen decennia. Niet elke spits wist echter een grote indruk achter te laten in Madrid.

Dat is het geval met Emmanuel Adebayor, die in januari 2011 tot ieders verbazing naar Real Madrid trok. Het Real van José Mourinho kende toen de nodige blessures in de aanval, waaronder Gonzalo Higuaín, en de coach klopte bij het bestuur aan voor versterking. Real Madrid probeerde Ruud van Nistelrooy, die een half seizoen voordien naar Hamburg SV verkaste, terug te halen. Dat ging niet door en de Spanjaarden kwam uit bij Adebayor.

Dromen

Emmanuel Adebayor kende een moeilijk seizoen bij Manchester City, waar hij amper 8 matchen (met 1 doelpunt) speelde in de Premier League en 6 (met 4 doelpunten) in de Europa League. Hij stond dus meteen open voor een overgang naar La Liga. Real huurde hem met aankoopoptie en hij was zeer dankbaar voor de geboden kans.

"Het was het beste moment uit mijn carrière en mijn leven. Voor een voetballer als ik, die uit een klein land als Togo komt, de kans krijgen om bij een van de beste clubs ter wereld te spelen, in het mooiste stadion én de kleedkamer te delen met de beste spelers van dat moment, was een buitengewone ervaring", vertelde hij in 2016 aan het Spaanse dagblad AS.

Ronaldo en Benzema

Met Cristiano Ronaldo en Karim Benzema was er voor de ex-speler van FC Metz en AS Monaco enkel een bijrol weggelegd. Eind januari werkte hij zijn eerste partij af voor Real Madrid en de week nadien scoorde hij zijn eerste competitiegoal voor zijn nieuwe team. Enkele dagen voordien was hij ook al trefzeker in de Copa del Rey tegen Sevilla. Adebayor kwam dat seizoen bij Real Madrid slechts in vier wedstrijden niet in actie, al was hij wel vooral invaller. Hij mocht 14 keer aantreden in La Liga, waarvan 6 als basispion. In de Champions League mocht hij 3 keer aan de partij beginnen en in de Copa del Rey startte hij telkens op de bank.

Uiteindelijk kwam hij in 22 wedstrijden in actie voor Real Madrid en daarin wist hij 8 doelpunten te scoren. Tijdens zijn laatste La Liga-wedstrijd tegen Almeria scoorde hij zelfs een hattrick. Hij won er met de Copa del Rey een prijs, maar Real Madrid besloot de aankoopoptie uiteindelijk niet te lichten.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top