Waarom de druk op Wouter Vrancken en KRC Genk toeneemt

Sport | KRC Genk hoopt dit seizoen de top vier te halen en Europees een mooi parcours af te werken. Wouter Vrancken & co presteren voorlopig zeer wisselvallig. December wordt een cruciale maand voor het verdere verloop van het seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KRC Genk heeft zijn Europees lot niet meer in eigen handen. De Limburgers verloren met 2-1 op het veld van Fiorentina, waardoor ze al moeten hopen dat de Italianen in Hongarije minstens een punt gaan halen.

Genk dreigt zo een teleurstellend Europees jaar af te werken. Ze werden uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League en Europa League en wisten zich bijzonder nipt te plaatsen voor de Conference League. Met 1 zege in 5 groepswedstrijden presteren ze daar niet goed. Een 6 op 15 is te matig in een groep met Fiorentina, Ferencvaros en Cukaricki.

Een zeer wisselvallig KRC Genk

Racing Genk draait ook in België een wisselvallig seizoen. Met een 24 op 45 en amper 6 overwinningen in 15 duels staan ze op een teleurstellende zesde plaats. Zondag komt AA Gent op bezoek en een nieuwe nederlaag is uit den boze. Anders dreigt Genk zelfs uit de top zes te vallen.

Wouter Vrancken staat vooralsnog niet ter discussie, maar de coach moet toch betere resultaten gaan boeken. Racing Genk is in 2023 niet goed bezig. Het verloor de landstitel na een povere terugronde en dit seizoen zet het die wisselvallige trend verder.

Racing Genk moet in december het jaar goed eindigen. Ze moeten zich Europees plaatsen, in de top zes staan in de competitie en in de Beker van België KV Oostende over de knie leggen. Als het daar te vaak misloopt, zal de kritiek op de coach toenemen.

Genk staat stilaan onder druk

KRC Genk heeft een van de duurste kernen in België en het is duidelijk dat ze momenteel niet aan de verwachtingen voldoen. Zijn een aantal spelers bezig met een transfer? Het is gissen naar de oorzaken, maar dit KRC Genk speelt te zelden als een hecht blok. Het teert te vaak op flitsen van de bijzonder talentvolle spelers in de kern.

Vrancken verloor dan wel Mike Trésor en Paul Onuachu in 2023, maar hij mag en moet meer brengen met deze spelerskern. December wordt een cruciale maand voor het verdere verloop van het seizoen van Racing Genk.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 13u30 de topper tussen KRC Genk en AA Gent, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top