Kévin Denkey, de revelatie van het seizoen bij Cercle

Sport | Na een prima seizoensstart heeft Kévin Denkey zich ontpopt als één van de sensaties bij Cercle Brugge in de Jupiler Pro League. Hoewel hij sinds enkele weken iets minder in vorm is, wordt verwacht dat hij in de komende wedstrijd tegen Union Sint-Gillis de  doelpuntenmachine weer op gang zal trekken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Denkey is een van de spelers die je dit voetbalseizoen zeker in de gaten moet houden. De aanvaller, die zojuist zijn 23e verjaardag heeft gevierd, heeft dankzij zijn 10 doelpunten in 15 wedstrijden enorm bijgedragen aan de uitstekende seizoensstart voor Cercle Brugge, dat halverwege de klassieke fase op een verrassende vierde plaats staat.

Het lijkt er dus op dat de bezorgdheid bij de Brugse supporters over de spelerskern na het vertrek van Ayase Ueda naar Feyenoord uiteindelijk onterecht is gebleken. Na aankomst leverde de Togolese speler al snel zijn visitekaartje af met een knappe hattrick tegen OHL en een doelpunt in de laatste momenten tegen KAA Gent om zo door te stromen naar de top 4. Het werd al snel duidelijk dat de fysiek imposante spits een schrik is geworden voor de verdedigers van de tegenpartij en een belangrijk onderdeel is geworden van de doelpuntenmachine bij Cercle.

Duidelijke progressie

Toen hij op 12-jarige leeftijd in Frankrijk aankwam, begon Denkey bij Nîmes Olympique te voetballen, de club waar hij eveneens zijn professionele debuut maakte. In 2019 zette hij zijn eerste stappen in de Ligue 1 en scoorde 3 doelpunten in 17 wedstrijden voor de Zuid-Franse club. Na een start van het seizoen 2020-2021 waarin hij niet wist te overtuigen, werd Denkey eerst nog het hof gemaakt door Club Brugge maar zou hij uiteindelijk in januari een contract tekenen bij Cercle voor 2 miljoen euro. De eerste zes maanden moest de spits het doen met wat invalbeurten, maar nadien verliep zijn seizoen een stuk gunstiger.

Onder leiding van Miron Muslic heeft de Togolese international het naar zijn zin en wordt hij regelmatig ingeschakeld als aanvaller in de basiself. Hij voltooide zijn eerste volledige seizoen met 11 goals en 9 assists in 38 competitieduels. Dit seizoen lijkt Denkey te hebben geprofiteerd van het vertrek van Ueda om zichzelf te doen gelden als het belangrijkste speerpunt van Cercle en de aandacht te trekken van grotere clubs. Het lijdt geen twijfel dat als hij in dit tempo doorgaat, hij zeer snel een aanbod van een buitenlandse club zal krijgen.

Dipje?

Toch moeten we een slag om de arm houden over de toekomst van de Togolees, want het is alweer van 28 oktober geleden dat Denkey hoge ogen gooide met zijn laatste doelpunt tegen KV Mechelen. Nochtans was hij eerder zeer productief met een doelpunt in bijna elke wedstrijd waarin hij meespeelde. Ondanks dit recente dipje, maken zowel Denkey als Cercle zich geen al te grote zorgen. "Eerlijk gezegd maakt het niet uit", legde Denkey uit na de overwinning op KAS Eupen. "Zolang we winnen is het goed en bovendien scoorde ik met mijn nationale ploeg tijdens de interlandbreak", vervolgt de spits.

Als Cercle echter zijn zegereeks wil voortzetten en in de top 4 wil blijven, moet Kévin Denkey opnieuw in gang schieten en zijn afwerkingskwaliteiten tonen. Zal de spits deze zondag het net weten te vinden op het grasveld van competitieleider Union? De tijd zal het leren.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, inclusief de match tussen Union Sint-Gillis en Cercle Brugge deze zondag om 18u55, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top