De toekomstige Rode Duivels: Lucas Stassin, goalgetter in spe bij België

Sport | De redactie van Pickx werpt elke week de blik op een jong voetbaltalent dat in de toekomst mogelijk een rol zal spelen bij de Rode Duivels. Vandaag is het de beurt aan Lucas Stassin.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RSC Anderlecht heeft een jeugdopleiding van Europese topklasse. De talenten die via Neerpede doorbraken zijn ondertussen wel bekend. Eén van de talenten die jarenlang op het jeugdcentrum van Anderlecht rondliep, is Lucas Stassin.

De jonge aanvaller kwam op zeer jonge leeftijd naar Anderlecht. Dat was uiteraard geen toeval, want zijn vader is Stéphane Stassin. Hij werd zelf als speler opgeleid bij de Belgische recordkampioen en hij maakte er ook zijn debuut in het eerste elftal. Na zijn carrière werd hij er ook jeugdtrainer.

Stassin kent een topseizoen bij RSCA Futures

Lucas Stassin deed het goed bij de Brusselaars en ontpopte zich tot een ware doelpuntenmachine. Onder Vincent Kompany mocht hij geregeld meetrainen met het eerste elftal en vorig seizoen werd Stassin ook bekend bij het grote publiek. Hij mocht met RSCA Futures, het tweede elftal van Anderlecht, aantreden in de Challenger Pro League. De spits deed het voortreffelijk. Hij werd zelfs topschutter van zijn team met 15 goals (en ook 3 assists) in 29 wedstrijden.

Ondanks het feit dat de A-ploeg een horrorseizoen kende, mocht hij onder Felice Mazzu en Brian Riemer ook 5 keer (136 minuten) meespelen met het eerste elftal. Zijn mooiste moment is ongetwijfeld de basisplaats die Mazzu hem gaf in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. De jonge Stassin deed het niet onaardig en zijn debuut in de basis werd bijna opgesmukt met een goal, maar hij trof de paal.

Transfer naar KVC Westerlo

De nog altijd maar 18-jarige Stassin hoopte dit seizoen zijn kans te krijgen bij het eerste elftal van Anderlecht. Al snel bleek dat Riemer in hem nog geen spits zag voor de eerste ploeg en Anderlecht hoopte dat de aanvaller nog een jaar ervaring wenste op te doen in de Challenger Pro League. Stassin was echter van mening dat hij klaar was voor het hoogste niveau. Anderlecht probeerde hem aan boord te houden, maar Stassin voelde te weinig vertrouwen.

Hij koos voor een overstap naar KVC Westerlo. Daar doet hij het best goed, ook al kennen ze daar een rotseizoen. Westerlo knokt voor het behoud. Stassin is een spits die als een roofdier wacht om zijn kans te gaan. Hij is niet pijlsnel, fysiek krachtig en heeft een geweldige dribbel in huis. De aanvaller heeft wel een geweldig oog voor het kiezen van de juiste positie en kan als geen ander zijn kalmte bewaren voor doel. Na 15 matchen (769 minuten) staat de teller op 4 goals.

Ondertussen maakt hij ook deel uit van de selectie van Gill Swerts. Als Stassin zich de komende jaren verder kan ontwikkelen, hebben de Rode Duivels er mogelijk een echte goalgetter bij.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top