Zullen Ronny Deila en Philip Zinckernagel sportieve wraak nemen tegen Standard?

Sport | Club Brugge verloor enkele weken geleden met 2-1 op het veld van Standard. De Bruggelingen doen het niet goed met een 7de plaats. Ronny Deila en Philip Zinckernagel kenden geen leuke terugkeer naar de Vurige Stede. Zij hopen dit weekend op revanche en het bezweren van de crisis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Begin oktober ontving Standard Club Brugge. De Luikenaars waren ronduit pover aan het seizoen begonnen, maar ze hoopten hun ex-coach -en in mindere mate Philip Zinckernagel- een lesje te leren. Na 90 minuten, waarin Standard toch vooral achteruit werd geduwd door Club, wisten ze dankzij hun wilskracht de partij met 2-1 te winnen. Dat zorgde voor een groot feest in Luik.

Standard kreeg toen een nieuwe schwung en Club Brugge belandde nadien in een crisis. Bijna twee maanden later trekken de Luikenaars naar Brugge. Ronny Deila staat er ondanks de vele kritiek nog steeds aan het roer en ook Philip Zinckernagel zoekt al maanden naar zijn beste vorm. Deila zal ongetwijfeld revanche willen nemen tegen Standard, ook om de druk rondom zijn positie te laten afnemen.

Belangrijk duel voor Deila

Beide ploegen kenden al een zeer woelig seizoen. Standard versloeg nadien Anderlecht nog, maar de weken die daarop volgden waren ronduit teleurstellend. Met de 6-0-nederlaag bij Antwerp als het grote dieptepunt tot dusver. Bij Club Brugge draaide het ook vierkant met een nederlaag tegen Union SG en een draw tegen Cercle Brugge.

Deila kreeg de wind van voren en voelde ook dat de druk toeneemt. Hij reageerde ook steeds geïrriteerder op vragen van journalisten. Een teken aan de wand dat de stress toeneemt. Een overtuigende zege tegen uitgerekend Standard zou daarom enorm veel deugd doen bij de Noorse trainer. Een nieuwe nederlaag zou anderzijds wel eens de doodsteek kunnen beteken voor zijn passage in het Jan Breydelstadion.

 Zinckernagel moet zich laten zien

Club Brugge haalde Zinckernagel op aanraden van Deila naar Brugge. Vorig jaar was hij een smaakmaker in Luik, maar in Brugge verloopt het moeizaam. Hij begon ijzersterk met drie goals in twee wedstrijden, waarna hij bevestigde met een assist tegen RWDM en Anderlecht. Iedereen dacht dat Club Brugge een nieuwe smaakmaker had gevonden.

Maar na zijn assist tegen Anderlecht volgde er niets meer. De Deen loopt ondertussen hopeloos achter zijn beste vorm aan en het is tijd dat hij zich gaat herpakken. Hij mag van 'geluk' spreken dat zijn grootste concurrent, Antonio Nusa, op de sukkel is met blessures. De positie van Zinckernagel als basisspeler staat desondanks onder druk. De aanvallende middenvelder kan een knalprestatie tegen Standard dan ook zeer goed gebruiken om de twijfels rondom hem te doen wegebben.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 3 december om 18u30 het treffen tussen Club Brugge en Standard, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top