Ronny Deila en Club Brugge zijn op zoek naar sportieve revanche

Sport | Dit weekend staan er weer verschillende mooie wedstrijden op het programma voor de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League. Het is vooral uitkijken naar de clash tussen Club Brugge en Standard.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag om 20u45 begint de zestiende speeldag met een wedstrijd tussen RSC Anderlecht en KVC Westerlo. Paars-wit won afgelopen zondag van RWDM met 2-1 en zou vrijdag best winnen tegen de Kemphanen als ze in het klassement kans willen maken om te wedijveren met Union St.-Gilloise.

Zaterdag staan er drie wedstrijden op het menu. Rond 16u ontvangt RWDM Sporting Charleroi. De Zebra's wonnen vorige week op het laatste nippertje van Westerlo en staan nu op een zucht van de degradatiezone. Met een zege tegen RWDM hopen ze over de Brusselaars te wippen in het klassement. Om 18u15 ontvangt KAS Eupen rode lantaarn KV Kortrijk voor een wedstrijd in de kelder van het klassement.

Overleeft OHL?

Om 20u45 sluit Royal Antwerp FC af als gastheer voor een wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. Afgelopen vrijdag eindigde The Great Old op 1-1 tegen STVV en daarom is het de ambitie om het tegen de Leuvense ploeg toch iets beter te doen. OHL zit momenteel in woelig vaarwater en kijkt na vier opeenvolgende verliezen het degradatiespook in de ogen.

Zondag om 13u30 uur hoopt KRC Genk, nu zesde in het klassement, om de zure smaak van de eerdere 1-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Standard weg te spoelen met een overwinning tegen KAA Gent. Ze hopen zo hun plaats in de top 6 te consolideren en misschien zelfs de kloof met Gent, nummer 3 in de rangschikking, te dichten. Om 16u wil KV Mechelen hun hernieuwde vorm onder Besnik Hasi bevestigen tegen Sint-Truiden, dat op de negende plaats een klein puntje voorsprong heeft.

Union loopt verder uit

De grote affiche van deze zestiende speeldag is de pot tussen Club Brugge en Standard om 18u30 in het Jan Breydelstadion. Wellicht is een zege nog iets te hoog gegrepen voor de Rouches, maar de Luikenaren hebben wel de kans om de zevende plaats in het klassement te bekleden, waar de Boeren nu staan.

De laatste wedstrijd van deze speeldag wordt om 19u15 in gang gezet tussen Union St.-Gilloise en Cercle Brugge. Union staat momenteel aan de top van het klassement en zal zich ongetwijfeld niet laten verschalken door de Bruggelingen, die halverwege de klassieke fase hun plaats in de top 6 proberen te bestendigen.

Het programma van speeldag 16 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 1 december

Zaterdag 2 december

Zondag 3 december

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top