Krijgt KRC Genk de aanvalsmachine weer op gang met de aanwinsten?

Sport | Racing Genk scoorde op de openingsspeeldag meteen vier keer tegen RWDM, maar nadien stokte de aanvalsmachine. Ze scoorden enkel tegen Adana Demirspor nog meer dan een doelpunt in een wedstrijd. De Limburgers moeten voor doel een stuk efficiënter worden. Zorgen late aanwinsten Zakaria El Ouahdi en Andi Zeqiri voor extra scorend vermogen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

KRC Genk vond vorig jaar vlot de weg naar doel, maar dit seizoen verloopt het allemaal wat moeizamer. De Limburgers wisten na vijf speeldagen nog maar zes keer de weg naar de netten te vinden. Trainer Wouter Vrancken zag met Mike Trésor de beste assistgever van de Jupiler Pro League vertrekken. Met 8 goals en 24 assists in 39 wedstrijden was hij héél bepalend. Voeg daarbij ook het vertrek van Paul Onuachu (in januari) aan toe, en je weet waarom Genk vooraan toch de nodige problemen kent.

El Ouahdi zorgt voor extra aanvallende impulsen

Trésor begon het seizoen nog bij Genk, maar hij speelde amper 118 minuten mee in de Jupiler Pro League. Genk moet dus een nieuwe dynamiek vinden in de aanval. In het slot van de mercato voegde Head of Football Dimitri De Condé met Zakaria El Ouahdi en Andi Zeqiri nog twee aanvallende spelers toe aan het team.

El Ouahdi werd voor 2,5 miljoen euro weggehaald bij RWDM. Daar was hij vorig jaar in de Challenger Pro League outstanding met 7 goals en 5 assists. De technisch vaardige flankaanvaller heeft een goede dribbel in huis en hoopt zijn cijfers door te trekken in de Jupiler Pro League. Daarnaast heeft hij ook het loopvermogen om defensief zijn taken te vervolledigen.

Bij Genk aanzien ze hem eerder als een aanvallend ingestelde rechtsachter. In het voetbal van Vrancken mogen de flankverdedigers zich aanvallend ook uitleven, waardoor El Ouahdi ook aanvallend van waarde zou moeten kunnen zijn in de Cegeka Arena.

Zeqiri moet voor de goals zorgen

In de spits probeerde Genk lange tijd Paul Onuachu terug te halen, maar dat lukte niet. Vrancken heeft met Tolu Arokodare maar een diepe spits in de kern. De spits begon zeker niet onaardig aan het seizoen met 4 goals in 461 minuten, maar fysiek is hij nog wat broos. Genk zocht en vond met de Zwitserse international Andi Zeqiri nog een nieuwe aanvaller. Hij kostte 2,7 miljoen euro.

De ex-speler van Juventus zat op een zijspoor bij Brighton & Hove Albion. De aanvaller kende vorig jaar op huurbasis bij FC Basel een topseizoen met 18 goals in 50 wedstrijden. Eerder was een uitleenbeurt aan FC Augsburg geen succes. De Bundesliga en de Premier League waren tot op heden nog een stap te hoog, maar kan de Jupiler Pro League de ideale tussenstap zijn? Zeqiri is geen targetspits pur sang zoals Onuachu, maar meer een lopende aanvaller. Hij zou Vrancken alvast meer opties geven in de aanval.

Zo kan de coach in bepaalde duels met Arokodare en Zeqiri aantreden. Kunnen de nieuwe aanvallende spelers van Genk dit weekend meteen al van waarde zijn tegen Union SG?

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag vanaf 18u15 het duel tussen Union SG en KRC Genk, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top