Is Anderlecht na straffe mercato plots een titelkandidaat?

Sport | RSC Anderlecht kende een drukke mercato. De Brusselaars moesten wachten op enkele uitgaande transfers vooraleer ze echt konden doorpakken. Dat deed CEO Sports Jesper Fredberg door onder meer Kasper Schmeichel en Thorgan Hazard naar het Lotto Park te halen. Is Anderlecht daardoor een titelkandidaat?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht had na een desastreus seizoen nood aan een grote schoonmaak. De fans hoopten al vroeg op enkele toptransfers, maar Anderlecht moest eerst uitgaande transfers afronden. Met Kasper Dolberg, Maxime Dupé en Louis Patris werden de eerste drie namen in juli gehaald, maar het was duidelijk dat er nog veel meer moest volgen. Fredberg verkocht Bart Verbruggen en plots kwam alles in een stroomversnelling. Luis Vazquez en Justin Lonwijk volgden al snel.

Half augustus kreeg RSCA een stevige kwaliteitsinjectie met op enkele dagen tijd de transfers van Alexis Flips, Mats Rits, Thomas Delaney en Ludwig Augustinsson. Nadat Jérémy Doku onverwacht nog heel wat miljoenen euro’s (RSCA had recht op een doorverkooppercentage van de meerwaarde bij diens transfer van Rennes naar Manchester City) opbracht, volgde er nog een laatste kwaliteitsinjectie. Daardoor kon Fredberg met Kasper Schmeichel en Thorgan Hazard de kers op de taart zetten. De matige kern van vorig seizoen kreeg zo een broodnodige opfrisbeurt.

Fans dromen van de titel

Dat was ook nodig. Anderlecht eindigde vorig jaar elfde in de Jupiler Pro League. Fredberg moest met de bezem doorheen de selectie gaan. Dat deed de Deense sportieve baas van de Belgische recordkampioen. Anderlecht heeft als eerste doel om zich te plaatsen voor de top zes, wat voor deze kern een meer dan logische ambitie is.

Analisten zoals Gilles De Bilde en Johan Boskamp zijn zelfs van mening dat Anderlecht voor de landstitel moet gaan. De fans van Anderlecht moeten al sinds 2017 wachten op een nieuwe titel en zij dromen hardop mee.

Riemer moet aan de bak

Bij Anderlecht begonnen ze goed aan het seizoen met een 13 op 18. Dat was zelfs een onverhoopt succes, aangezien ze met Royal Antwerp FC, Union SG en KRC Genk de top drie van vorig seizoen al voorgeschoteld kregen. Het voetbal was allerminst van hoog niveau, maar het was vooral belangrijk dat Anderlecht tot aan het einde van de mercato mee zou zijn met de kopgroep. Dat is gelukt.

Trainer Brian Riemer krijgt nu de taak om met al deze nieuwe spelers een homogeen elftal te smeden. De kans is groot dat Anderlecht met 8! nieuwe basisspelers ten opzichte van vorig seizoen zal aantreden. Riemer moet dus de nodige automatismen gaan kweken de komende weken en vooral aanvallend is er nog heel veel ruimte voor verbetering.

De afgelopen weken kreeg Riemer al de nodige kritiek, maar Fredberg maakte zich niet druk om het geleverde spel. Hij gaf wel aan dat het voetbal beter moet de komende maanden, maar dat de trainer ook de tijd krijgt om een sterk geheel te vormen. Dat kost tijd. De Brusselaars hebben met kleppers als Vertonghen, Debast, Dolberg, Delaney, Hazard, Rits en Schmeichel echter heel wat grote namen in de ploeg. De druk ligt een stuk hoger en met dit team moet Riemer brokken kunnen maken in België. Kan hij dat zondag al op bezoek bij KV Kortrijk?

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 17 september vanaf 17u het duel tussen KV Kortrijk en RSC Anderlecht, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top