Deze zomer klinkt als muziek bij Eén

Muziek | Deze zomer valt er op Eén volop te genieten van muziek van eigen bodem. Wie aan de zomer denkt, denkt vaak ook aan muziek - helaas kunnen door de coronamaatregelen veel muziekfestivals en concerten niet doorgaan, met grote gevolgen voor de muzieksector. Eén wil de artiesten een hart onder de riem steken en liefhebbers van muziek van eigen bodem wat troost bieden. Naast de aangepaste versies van Vlaanderen feest op 11 juli en Radio 2 Zomerhit op Eén, zendt het net vanaf 6 juli het nieuwe programma De Playlist uit. Daarin zal elke weekdag een artiest van bij ons zijn of haar playlist van favoriete nummers voorstellen uit het rijke VRT-archief, doorspekt met eigen anekdotes en persoonlijke herinneringen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In elke aflevering van De Playlist komt een artiest van eigen bodem aan het woord en deelt die een playlist van favoriete nummers, samen met muzikale anekdotes en eigen herinneringen. De artiest neemt de kijkers mee op een reis door het muzikale VRT-archief - van fragmenten uit Peter Live, De MIA’s, De muziekdoos, Eurosong, Van Gils & gasten en Zomerhit, tot optredens uit Hitring, Mike aan zee, De laatste show, Vlaanderen feest, Hitkracht, Nekka Nacht en Café corsari, alles kan - aan de hand van persoonlijke verhalen. De artiest vertelt over zijn favoriete zangers en nummers uit eigen land, deelt muzikale jeugdherinneringen, vertelt over artiesten waar hij naar opkijkt, verklapt wat hij de beste artiest van bij ons vindt, naar welke muziek hij vandaag graag luistert ...

In De Playlist delen in totaal veertig artiesten hun favoriete playlist en verhalen. Zo zorgt Eén deze zomer voor een dagelijkse portie muziek van hier, en kan het publiek genieten van de favorieten van hun eigen favoriete artiesten. Delen al zeker hun playlist: Regi, Niels Destadsbader, Jelle Cleymans, Milo Meskens, Belle Perez, Stan Van Samang, The Starlings, Walter Grootaers, Ibe, Christoff, Matthias Vergels, Jef Neve, Pommelien Thijs van #LikeMe, Olivia Trappeniers, Milow, Brahim, Gene Thomas, Flip Kowlier, Clouseau, Dana Winner, Kristel Verbeke, Peter Van Laet, Brihang, Noémie Wolfs, Natalia, Alex Callier en Sergio.

Bekijk De Playlist vanaf maandag 6 juli elke weekdag om 17u30 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top