De beste tijdloze nummers om het nieuwe jaar mee in te luiden

Muziek | In Vlaanderen staat de radio deze tijd van het jaar al in het teken van tijdloze liedjes, maar voor wie toch nog op zoek is naar enkele nummers die altijd scoren als je het nieuwe jaar goed wil inluiden, somt Pickx enkele favorieten op. Dit zijn enkele liedjes van doorheen de jaren die erg toepasselijk zijn voor de start van het nieuwe jaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

What A Wonderful World (1967)

De prachtige wereld die Louis Armstrong omschrijft in deze klassieker, waarin we kunnen genieten van het zien van de bomen en de lucht, waarin iedereen elkaar graag ziet en alles vredevol is, zo’n wereld willen we elkaar toewensen bij de start van het nieuwe jaar, toch? Dat maakt van ‘What A Wonderful World’ nog steeds een perfecte compagnon voor het nieuwe jaar, het moment van de goede voornemens en de vredeswensen.

 

1999 (1982)

In 1982 droomde iedereen, inclusief Prince, nog van hoe de wereld eruit zou zien in het nieuwe millennium. De ene zag het einde van de wereld aankomen, de andere zag het vooral als een excuus om één groot feestje te bouwen. Prince liet zich daardoor inspireren om zijn ‘1999’ te schrijven, waarin hij zegt dat de wereld misschien wel vergaat in het jaar 2000, en dat hij nu al wil beginnen feesten alsof er geen morgen meer zal komen. Het resultaat is een feestelijke dansvloervuller die, ondanks de hopeloos achterhaalde doemboodschap, nog steeds iedereen op de dansbenen krijgt.

 

I Wanna Dance With Somebody (1987)

Dansen, dat is wat we allemaal willen doen op middernacht, en het liefst omringd door mensen die we graag zien. Vandaar is deze hit van Whitney Houston een makkelijke keuze. In het nummer beschrijft ze hoe ze overmand wordt door eenzaamheid wanneer de nacht valt, en hoe ze zin krijgt in passionele liefde. Hopelijk ben je zelf al omringd door geliefden wanneer het oudejaarsnacht wordt. In elk geval kan je met hen de dansvloer op met deze aanstekelijke pophit vol soul.

 

New Year’s Prayer (1998)

Dit nummer is iets minder upbeat, maar de boodschap is wel uitstekend voor het nieuwe jaar. Jeff Buckley zingt in ‘New Year’s Player’ over zelfliefde, zelfacceptatie en jezelf vergiffenis schenken. “Feel no shame for what you are” wordt dan ook meermaals herhaald. Een zeer toepasselijke boodschap voor iedereen die het nieuwe jaar wil inzetten met het goede voornemen om iets meer van zichzelf te houden. Een boodschap die vandaag nog steeds brandend actueel is.

 

Countdown (2011)

Nog zo’n makkelijke keuze is ‘Countdown’ van Beyoncé. Omwille van het aftellen naar het nieuwe jaar (dus het lied is helemaal in thema), maar ook gewoon omdat het ook een aanstekelijke dansvloervuller is. Het nummer is energiek, promoot zelfvertrouwen, en is eens een moderner alternatief voor Europes ‘The Final Countdown’.

 

Shut Up And Dance (2014)

Aanstekelijke dansnummers genoeg op deze lijst, zou je kunnen denken, maar deze mocht toch niet ontbreken. Zet ‘Shut Up And Dance’ van onehitwonder Walk The Moon op en de hele dansvloer brult steevast mee. Het nummer gaat over kansen grijpen, over euforische liefde, over het heerlijke gevoel dat je krijgt wanneer je alles loslaat en je gewoon overgeeft aan het dansen. En dat alles in een upbeat pakketje van pop, funk en rock.

 

Memories (2021)

Veel van de nummers op deze lijst gaan over dansen zonder zorgen en vooruit blikken op het nieuwe jaar, maar een nummer als ‘Memories’ van Maroon 5 spoort je ook aan om te klinken op de momenten die het afgelopen jaar maakten. En op de mensen die we verloren, want het nummer werd eigenlijk geschreven naar aanleiding van het overlijden van Jordan Feldstein, die lang de manager was van de band. Hun herinnering nemen we mee naar het volgende jaar, en het volgende, en het volgende.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top