Volg de uitreiking van de Mia's live op Pickx+!

Muziek | De uitreiking van de MIA’s is dit jaar opnieuw integraal te volgen op Pickx+, de exclusieve zender van Proximus. Op 24 januari loodsen Saartje Vandendriessche en Katja Retsin je live doorheen de awards en de optredens, en op 25 januari kijk je naar ‘De MIA’s: The Day After’, waarin de twee gastvrouwen met de winnaars en enkele speciale gasten praten voor een persoonlijke reactie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pommelien Thijs is klaar om op woensdag 24 januari te bevestigen. Vorig jaar wist ze drie prijzen in de wacht te slepen, dit jaar maakt ze kans op maar liefst negen MIA’s (vijf publieksprijzen en vier sectorprijzen). Een andere grote kanshebber is Metejoor, die vorig jaar ook drie keer in de prijzen viel en dit jaar kans maakt op vijf publieksprijzen. En dan is er nog de West-Vlaamse rapper Brihang, die in totaal zes keer genomineerd is (vier publieksprijzen en twee sectorprijzen). Hij zag in 2020 nog zes nominaties aan zich voorbijgaan, dus hopelijk kan hij dit jaar wat prijzen verzilveren.

De MIA’s worden dit jaar opnieuw een feestje, georganiseerd door VRT en VI.BE. Presentator van dienst is Niels Destadsbader. Bart Peeters, die vorig jaar nog die rol op zich nam, mag dit jaar een Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen ter ere van zijn roemrijke carrière. De Sector Lifetime Achievement Award gaat dan weer naar ICP Recording Studios, die al sinds 1980 dé referentie is voor opnames van pop- en rockmuziek in België.

Optredens en Lifetime Achievement Awards

Bart Peeters zal vast een liedje zingen, maar daarnaast krijgen we ook optredens van enkele van de grootste kanshebbers. Pommelien Thijs, Brihang en Metejoor staan alle drie op de affiche, naast Coely en Glints, die elk drie keer genomineerd zijn. Gustaph, die dit jaar doorbrak dankzij zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival en ook drie keer genomineerd is, zal ook het beste van zichzelf geven.

De affiche wordt afgesloten met Portland, genomineerd in de categorie Alternative, en Dikke, genomineerd in de categorie Hiphop. Er zal ook een tiende artiest optreden, maar wie dat is, moet nog even een verrassing blijven.

De show begint op Pickx+ om 19u50 met een voorbeschouwing en de rode loper. De uitreiking begint om 20u40. Saartje Vandendriessche en Katja Retsin leiden het programma in goede banen, en zij praten ook met de winnaars en bijzondere gasten. Dat alles krijg je te zien op donderdag 25 januari in de show ‘De MIA’s: The Day After’. Afspraak op Pickx+, dus!

De uitreiking van de MIA’s is op 24 januari beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top