Kan Union SG zich deze keer tot landskampioen kronen?

Sport | De Champions’ en Europe Play-offs starten komend weekend met de landstitel en tickets voor Europees voetbal als inzet. De vier ploegen die strijden voor het behoud beginnen een week later aan hun Relegation Play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union SG, RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC, Club Brugge en de verrassende outsiders Cercle en KRC Genk hebben allemaal een ticket beet voor de Champions’ Play-offs, de slotfase van de Jupiler Pro League. Zes ploegen met eenzelfde doel voor ogen, of toch bijna. Union is uiteraard favoriet na hun dominante vertoning in het reguliere seizoen, maar de andere ploegen zullen hen de overwinning niet op een dienblad serveren.

Een Brussels duel?

Anderlecht heeft amper drie punten achterstand op de spelers uit het Dudenpark en lijkt dus de beste papieren te hebben om hen van een eindzege te weerhouden. De mannen van Alexander Blessin hopen dan weer dat er geen herhaling volgt van de nachtmerrie van vorig jaar. Uit die ontknoping hebben ze hopelijk lessen getrokken.

Achter hen zal er hoogstwaarschijnlijk een hevige strijd losbarsten om de derde plaats. Zowel Antwerp als blauw-zwart maken met negen punten achterstand nog een kans op de hoofdvogel, maar dan zullen ze wel een versnelling hoger moeten schakelen in de eindspurt. Cercle kan nog roet in het eten komen gooien, terwijl Genk wat goed te maken heeft na hun vreemde vertoning aan het einde van het reguliere seizoen.

Daar krijgen de troepen van Wouter Vrancken meteen een kans toe, want op maandagavond om 18u30 ontvangen ze Union in de Cegeka Arena. Als Genk weet te winnen, staan alle voorspellingen op hun kop. Eerder die dag, om 13u30, zal Cercle op zoek zijn naar een verrassing in de Brugse derby. Anderlecht en Antwerp openen de debatten al op zaterdag om 20u45 met een kans voor paars-wit om meteen op gelijke hoogte te komen als Union.

Europe Play-offs starten met een knal

Geen KAA Gent in play-off 1 en dat al voor het vierde jaar op rij. Ze moeten zich tevreden stellen met de Europe Play-offs en de kans op een bescheiden ticket voor de voorrondes van de Conference League. Hein Vanhaezebrouck en de zijnen hebben de tol betaald in de winterse transferperiode en zullen aan het einde van deze jaargang moeten zien welke meubelen nog te redden vallen.

De Europe Play-offs beginnen in de Ghelamco Arena met een interessante openingswedstrijd. Gent ontvangt op vrijdag om 20u45 Standard Luik. Die club stelde dit seizoen opnieuw teleur. Ze wisten de Relegation Play-offs te vermijden, maar staan wel ver verwijderd van Gent in het klassement, met zeven punten achterstand. Op papier is KV Mechelen met één punt achterstand de grootste concurrent van de Oost-Vlamingen. Mechelen zal willen tonen dat ze eigenlijk een plekje in de top 6 verdienen en beginnen zaterdag om 18u15 aan hun campagne op het veld van Oud-Heverlee Leuven. De eerste speeldag wordt op zondag om 18u30 afgesloten met een duel tussen Sint-Truiden en KVC Westerlo.

De strijd om het behoud, ook wel de Relegation Play-offs genoemd, begint in het eerste weekend van april. Sporting Charleroi, KAS Eupen, KV Kortrijk en RWDM krijgen dus een extra week om zich voor te bereiden op hun wedstrijden. In de play-downs starten ze met hetzelfde aantal punten als in de reguliere fase.

Het programma van speeldag 1 van de play-offs van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 29 maart

Zaterdag 30 maart

Zondag 31 maart

Maandag 1 april

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top