Club Brugge kan Racing Genk (bijna) definitief uit de titelrace slaan

Sport |

Dit weekend is al de zesde speeldag van de Play-offs aangebroken. Club Brugge trekt naar Limburg om het op te nemen tegen KRC Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het zijn drukke weken in de Jupiler Pro League. Na een doelpuntrijke midweekspeeldag, zou de zesde speeldag dit weekend weleens een nieuw keerpunt kunnen betekenen in het Belgische kampioenschap. Alle drie de wedstrijden in de titelrace worden zondag gespeeld.

Wissel van de macht?

De aftrap is om 13u30 in de Cegeka Arena van KRC Genk, waar Club Brugge mikt op zijn vijfde opeenvolgende zege. Als het wint kan blauw-zwart, ongeslagen sinds het begin van de play-offs, de Limburgers definitief uit de titelrace slaan en, nog belangrijker, tijdelijk de leiding nemen voordat Anderlecht de degens kruist met Cercle Brugge om 16u.

Daarna, om 18u30, ontvangt Union Saint-Gilloise Royal Antwerp FC in het Dudenpark. De ploeg van Cameron Puertas boekte op de midweekspeeldag eindelijk een eerste, deugddoende play-off-overwinning en zal daar tegen de Great Old op willen voortborduren. Ter herinnering: de drie teams bovenaan het klassement hebben allemaal hun lot in eigen handen in de tweede helft van deze Champions’ Play-offs.

Charleroi officieel gered?

In de Europe Play-offs is er steeds minder spanning. KAA Gent ligt in pole position, zes punten los van naaste achtervolgers KV Mechelen. De Buffalo’s treffen aanstaande zaterdag om 20u45 KVC Westerlo in de Planet Group Arena. Eerder op de dag ontvangt KV Mechelen Oud-Heverlee Leuven (16 uur) en Standard neemt het op tegen Sint-Truiden in Sclessin (18u15).

Een trapje lager, in de Relegation Play-offs, kan Sporting Charleroi zich dit weekend officieel verzekeren van het behoud. Het enige wat de Carolos moeten doen is vrijdag winnen van KAS Eupen (20u45). RWDM, dat zes punten achterstand heeft op de Henegouwers, krijgt dan weer de kans om z’n plaats voor de barrages veilig te stellen. Een overwinning tegen KV Kortrijk aanstaande zondag om 19u15 in de hoofdstad, gecombineerd met een nederlaag van Eupen vanavond, zou een glimlach op het gezicht van Daring toveren en de Kerels en Panda’s veroordelen tot degradatie.

Het programma voor speeldag 6 in de play-offs van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 26 april

Zaterdag 27 april

Zondag 28 april

    Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

    Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

    Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

    Ontdek Pickx Inloggen

    Top

    Top