Union moet zich dringend herpakken tegen Club Brugge

Sport |

Union, dat z’n leidersplaats in het klassement moest laten aan Anderlecht, moet op de vierde speeldag van de Champions’ Play-offs vertrouwen tanken tegen dé ploeg in vorm: Club Brugge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Drie nederlagen in drie wedstrijden. De start van de Champions’ Play-offs had niet rampzaliger kunnen verlopen voor Union Saint-Gilloise. Afgelopen weekend incasseerden de troepen van Alexander Blessin opnieuw een mokerslag toen ze de leidersplaats kwijtspeelden aan de buren van Anderlecht. Paars-wit, dat een halfuur met tien speelde na rood voor Zeno Debast, klom zo voor het eerst aan kop van het klassement sinds augustus 2018. 2067 dagen (!) moest Anderlecht geduld oefenen om de leiderspositie weer te claimen.

Tweede plaats in gevaar

Zondag om 18u30 staan Cameron Puertas en co. onder verpletterende druk tegen Club Brugge. Blauw-zwart reist met het mes tussen de tanden af naar Brussel na een succesvolle start van de play-offs (7 op 9). Hans Vanaken en co. maken nu zelfs aanspraak op de tweede plaats – wie had dat een maand geleden durven denken?

De avond voordien speelt Anderlecht om 20u45 op het veld van Racing Genk. Paars-wit kan in het klassement dus een (voorlopige) kloof van zes punten slaan met de ploeg uit het Dudenpark. Antwerp, waar het verval in deze Champions’ Play-offs opmerkelijk is, treft zondag om 13u30 de revelatie in deze play-offs: Cercle Brugge.

Clash in de Europe Play-offs

In de Europe Play-offs werden de kaarten vorige week herschud door de verrassende nederlaag van AA Gent bij OHL. De Buffalo's zagen KV Mechelen naderen tot op één punt in de stand. De twee ontmoeten elkaar aanstaande zaterdag om 20u in de Planet Group Arena voor een kraker met de leidersplaats als inzet.

Op dezelfde dag reist Sint-Truiden, met drie punten achterstand op de leider, om 16u naar Den Dreef om het op te nemen tegen OHL. Iets later, om 18u15, kruist het zwalpende Standard de degens met KVC Westerlo, met als doel eindelijk eens te winnen in deze Europe Play-offs.

Tot slot wil Sporting Charleroi voortbouwen op hun jongste overwinning op KV Kortrijk. Een thuisoverwinning tegen Eupen (zondag om 19u15) zou de Carolo’s nog meer zuurstof geven. Als RWDM eerder die dag (16u) ook nog eens verliest in het Guldensporenstadion tegen KV Kortrijk, ligt het behoud binnen handbereik voor de manschappen van Rik De Mil.

Speeldag 4 in de play-offs van de Jupiler Pro League:

Zaterdag 20 april

Zondag 21 april

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top