Wie wordt de opvolger van Carlos Alcaraz op de Mutua Madrid Open?

Sport |

De crème de la crème van de tenniswereld troept van 22 april tot 5 mei samen in de Caja Mágica in Madrid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De voorbereidingen op Roland Garros gaan verder. In het kielzog van Monte Carlo zakken de beste spelers van de tenniswereld af naar de Spaanse hoofdstad voor de Mutua Madrid Open, een prestigieus Masters 1000-toernooi. De tenniselite strijdt om de opvolger van Carlos Alcaraz, tweevoudig titelhouder in zijn land.

Kan Tsitsipas verwachtingen waarmaken?

Hoewel de vorm van de Spanjaard een raadsel blijft – hij paste net als zijn landgenoot Rafael Nadal voor het toernooi van Monaco – zal het niveau bijzonder hoog liggen in de Spaanse hoofdstad. De nummer 1 van de wereld Novak Djokovic, drievoudig winnaar van het toernooi, hoopt ongetwijfeld beter te doen dan in het prinsdom, waar de Serviër strandde in de halve finale.

Jannik Sinner, die sinds het begin van het jaar op buitenaards niveau speelt, lijkt het fysiek zwaar te hebben en heeft al aangekondigd dat dit toernooi vooral zal dienen als voorbereiding op zijn komende doelen. Zo zou de Griekse nummer 7 van de wereld Stéfanos Tsitsipás, eindwinnaar in Monte Carlo nadat hij Sinner versloeg in de halve finale, weleens de favoriet voor de eindzege kunnen zijn in Madrid.

Volg de Mutua Madrid Open van 22 april tot 5 mei op Eurosport 1 FR, beschikbaar in het basispakket van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top