Moet Pep Guardiola voorzichtiger omgaan met Jérémy Doku?

Sport | Jérémy Doku is bijzonder sterk bezig bij Manchester City. Toch kreeg coach Pep Guardiola ook een waarschuwing. Tegen Tottenham moest de jonge Belg met een blessure naar de kant. Moet de Spaanse trainer Doku wat meer sparen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester City haalde Jérémy Doku afgelopen zomer voor een bedrag van bijna 65 miljoen euro weg bij Stade Rennes. Velen hadden verwacht dat de ex-speler van RSC Anderlecht via invalbeurten zich moest gaan bewijzen bij de Engelse landskampioen. Hij zou zo de tijd krijgen om zich aan te passen aan de tactische eisen van Guardiola en het veel hogere niveau.

Niets bleek minder waar. Doku werd immers al vrijwel meteen een vaste waarde. Hij startte in de Premier League 9 keer in de basis en viel 2 keer in. Met 2 goals en 5 assists maakte hij veel indruk. In de Champions League kreeg hij iets meer rust met 1 basisplaats en 4 invalbeurten. Zelfs in de League Cup moest hij 22 minuten opdraven.

Doku kende veel blessureleed bij Rennes

Dat is toch heel opvallend, aangezien Doku toch met een bepaalde geschiedenis naar Manchester kwam. De 21-jarige Belg is bijzonder explosief en de afgelopen jaren kreeg hij bij Stade Rennes vaak te kampen met spierblessures. Hij liep er acht blessures op en dat waren vaak spierproblemen.

Het was dan ook de verwachting dat ‘Doks’ (zo klinkt zijn bijnaam) rustig zou worden gebracht. Guardiola dacht er anders over en de Rode Duivel komt elk duel aan de bak. Tegen Tottenham moest hij na 52 minuten naar de kant met een lichte spierblessure.

Beetje meer sparen?

De vraag dient gesteld te worden: moet Guardiola voorzichtiger omgaan met Doku? De flankaanvaller heeft immers een heel intensieve manier van spelen. Zijn grootste kwaliteit is zijn explosiviteit en Doku vraagt met zijn vele sprints veel van zijn lichaam. Uiteraard is de medische begeleiding bij Manchester City van een hoog niveau, maar toch moet Guardiola ook opletten met zijn ruwe diamant.

Ook voor de Rode Duivels valt het te hopen dat Doku de nodige rustmomenten krijgt. Hij is uitgegroeid tot een heel belangrijke schakel in het team van Domenico Tedesco. Hij hoopt een topfitte en frisse Doku mee te nemen naar het EK. Aan dit tempo lijkt Doku zijn zwaarste seizoen uit zijn carrière mee te maken. Het is te hopen dat zijn lichaam die ‘workload’ de komende maanden aankan.

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand zendt Pickx+ een wedstrijd uit van deze competitie. De zenders Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. De Pickx+ zender is beschikbaar bij Proximus Pickx in de tv-opties Pickx+, Pickx Sports, Pickx Mix, Pickx All Stars en Pickx All Stars & Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top