Kan Jérémy Doku slagen bij Manchester City?

Premier League | De Premier League maakt zich stilaan klaar voor de komst van een nieuwe Rode Duivel. Manchester City zet immers alles op alles om Jérémy Doku weg te halen bij Stade Rennes. De ideale volgende stap voor de jonge Belg?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester City is momenteel de beste ploeg in Europa. Ze wonnen enkele maanden geleden de Premier League en de Champions League. The Citizens willen de nummer een blijven en daarom frissen ze de kern een beetje op. Met Riyad Mahrez en Ilkay Gündogan liet de club twee dertigers vertrekken. Daarnaast moeten ze het ook nog maanden zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne doen. Pep Guardiola drong aan op versterking en met Mateo Kovacic en Josko Gvardiol kreeg hij die al. Jérémy Doku moet nummer drie worden.

Manchester City volgt hem al jaren

Manchester City heeft Doku al zeer lang op de radar staan. Ze kennen hem al van zijn jeugdjaren bij Anderlecht, waar hij zijn eerste stappen in het profvoetbal zette. Doku trok in 2020 voor 26 miljoen euro naar Rennes en City bleef hem in de gaten houden. In 2023 gaat het er wellicht dan toch van komen: Doku naar Manchester City. Toch twijfelen sommigen aan deze transfer.

Andrea Iore, voormalig directeur transferzaken bij Leeds United, was tijdens Last Hour kritisch. "Allereerst heb ik twee vraagtekens. De eerste zijn zijn blessures: in twee jaar tijd is hij 217 dagen out geweest vanwege fysieke problemen. Dat is behoorlijk veel, vooral op zijn leeftijd. Het tweede vraagteken plaats ik achter zijn cijfers. Ondanks zijn technische kwaliteiten, explosiviteit en geweldige dribbels wist hij bij Rennes in 91 wedstrijden maar 12 keer te scoren en 10 assists uit te delen. Dat zijn statistieken die een flankaanvaller in één seizoen bij elkaar moet spelen”, luidde zijn kritiek.

Zet hij de volgende stap?

Jérémy Doku sukkelde inderdaad al vaak met blessures. De laatste maanden zette hij daarin wel stappen en bleef hij steeds langer fit. Bij de Engelse topclub kan hij bovendien gestaag groeien. Pep Guardiola is een coach die veel roteert en Doku zal sowieso de nodige minuten gaan krijgen. Met zijn kwaliteiten, die hierboven werden opgesomd, kan hij voor extra creativiteit zorgen bij de Engelsen. Doku is opgeleid in Anderlecht, waar ze dezelfde principes hanteren als bij Ajax en FC Barcelona. Guardiola is een adept van die voetbalfilosofie. Doku werkte bovendien ook al samen met Vincent Kompany, waardoor bepaalde tactische aspecten hem bekend in de oren zullen klinken.

Toch zal de Spaanse coach nog wel het nodige werk hebben met de 21-jarige Doku. Hij zou wel eens de ideale leermeester kunnen zijn om Doku echt tot de wereldtop te laten doorstoten. Guardiola weet wel hoe hij met dergelijke explosieve flankaanvallers moet samenwerken. Leroy Sané deed het al goed bij City, maar Raheem Sterling is inzake profiel heel gelijkaardig aan Doku. Die kende in zijn tweede seizoen met 18 goals en 15 assists zijn beste jaargang onder Guardiola. Iore ziet daarom ook slaagkansen voor Doku. “Hij moet nog een stuk volwassener worden, maar Guardiola kan hem wegwijs maken in de wereld van het topvoetbal. Als de Belg fit blijft, en zijn snelheid en lef aan de bal nog beter kan gebruiken, dan heeft Doku alle kaarten in handen om door te breken bij Manchester City."

Volg de UEFA Champions League integraal het hele seizoen lang dankzij de zenders Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top