Jérémy Doku: een van de beste dribbelaars ter wereld?

Sport | Jérémy Doku is hot. De 21-jarige Rode Duivel maakt furore in de Premier League, maar doet dat ook in de Champions League. Op het kampioenenbal mocht hij dinsdag van coach Pep Guardiola nog even opdraven om iedereen op het veld dribbelles te komen geven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester City kreeg afgelopen dinsdag Young Boys Bern over de vloer voor een nieuwe partij in de groepsfase van de UEFA Champions League. The Citizens namen vlot de maat van hun tegenstander door met 3-0 te winnen en mogen zich opmaken voor de volgende ronde. Jérémy Doku mocht even rusten van coach Pep Guardiola. Tot tien minuten voor tijd, want dan mocht het dribbelwonder alsnog zijn duivels ontbinden.

Knalprestatie

Doku kwam in de tachtigste minuut tussen de lijnen voor Mateo Kovacic. De jonge flankaanvaller liet zich meteen opmerken door bijna een assist te verlenen, maar blonk vooral uit door de vele (geslaagde) dribbels die hij wederom uit zijn mouw kon schudden. Op minder dan een kwartier tijd slaagde Doku erin om zes keer voorbij een tegenstander te dribbelen. Hij won bovendien ook zeven duels.

Doku blijft dus op een hoog niveau presteren en dat heeft coach Pep Guardiola ook gezien. Die zei onlangs nog dat de Rode Duivel een unieke speler is omdat hij op de kleine ruimtes het verschil kan maken. Die spelers zouden volgens Guardiola overigens ook steeds zeldzamer zijn. Teamgenoot Rodri had ook lof voor de jonge Belg. “We hebben de afgelopen jaren geen spelers als Doku gehad. Hij heeft onze manier van spelen bovendien ook goed begrepen… Wow.”

Niet aan zijn proefstuk toe

Dat Doku een unieke voetballer is, blijkt ook uit de cijfers. De jonge winger heeft in acht wedstrijden in de Premier League maar liefst 57 dribbels ondernomen. Ongeveer 60 procent van die dribbels is ook gelukt. Doku is overigens niet aan zijn proefstuk toe: vorig jaar maakte hij bij Stade Rennes in de Franse Ligue 1 gemiddeld 6,7 dribbels per wedstrijd en hij scoorde daarmee het hoogst van alle spelers in Europa. Alsjeblieft!

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand zendt Pickx+ een wedstrijd uit van deze competitie. De zenders Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. De Pickx+ zender is beschikbaar bij Proximus Pickx in de tv-opties Pickx+, Pickx Sports, Pickx Mix, Pickx All Stars en Pickx All Stars & Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top