Felice Mazzu heeft er met Isaac Mbenza een geweldig wapen bij tegen Union SG

Sport | Sporting Charleroi zal dit seizoen wellicht moeten knokken voor het behoud. Vorig jaar speelden ze nog mee voor de top acht, maar daar is dit seizoen geen sprake van. Trainer Felice Mazzu kreeg wel een opsteker, want een van zijn smaakmakers is weer klaar voor de dienst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na zestien speeldagen staat Sporting Charleroi op een 12de plaats. Ze hebben 17 punten en dat zijn er 2 meer dan nummer dertien KAS Eupen. De laatste vier spelen de play-downs. Dat willen de Carolo’s absoluut vermijden.

Zonder Mbenza 3 op 12

Met amper 4 overwinningen in 16 wedstrijden is het duidelijk dat elke match een strijd op ‘leven en dood’ is voor de Zebra’s. Elk punt is welkom. De kern loopt niet over van de kwaliteit en het uitvallen van sterkhouders is dan ook een domper. Mazzu zag Isaac Mbenza eind oktober uitvallen met een blessure. Hij bleef vier wedstrijden aan de kant en daarin haalde Charleroi amper 3 op 12. Hij werd dus duidelijk gemist.

Vorig weekend vierde hij zijn comeback met een invalbeurt van acht minuten tegen RWDM (0-0). Tegen Union SG kan hij mogelijk weer in actie komen. De flankspeler, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, was dit seizoen al enorm belangrijk voor zijn team.

Bepalende speler

Mbenza scoorde in 14 duels amper 1 keer en deelde 2 assists uit, maar die zorgden wel voor puntengewin. Tegen KV Kortrijk scoorde hij de enige goal van de match en tegen Royal Antwerp FC was zijn assist ook cruciaal voor de 3-2-zege. Daarnaast was zijn assist tegen OHL ook goed voor een punt. Zonder die drie cruciale acties had Charleroi 5 punten minder en stonden ze derdelaatste.

De 27-jarige Mbenza is een speler met een serieuze staat van dienst. Hij speelde al voor Standard, Valenciennes, Montpellier, Huddersfield, Amiens SC en Qatar SC. In 2019 betaalde Huddersfield zelfs 12,5 miljoen euro voor hem. Met zijn ervaring en kwaliteiten is hij van onschatbare waarde voor Charleroi. Kan hij tegen Union SG weer bepalend zijn voor de Zebra’s?

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 10 december om 19u15 het treffen tussen Sporting Charleroi en Union SG, op Eleven Pro League 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top