Anderlecht aast op sportieve revanche tegen Standard in de Beker van België

Sport | In de Croky Cup staan de achtste finales op het programma. Het is vooral uitkijken naar dé affiche van deze ronde: het treffen tussen eeuwige rivalen RSC Anderlecht en Standard.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge speelt woensdag om 20u45 in het eigen Jan Breydelstadion tegen Zulte Waregem. De Bruggelingen willen de maand december gebruiken om het jaar alsnog tot een goed einde te brengen. De troepen van Ronny Deila plaatsten zich al overtuigend voor de volgende ronde van de Conference League en zij hopen dat ook te doen in de Beker van België. Club Brugge zal mogelijk hier en daar wat jongens rust geven.

Terugkeer Vormer en Vossen

Bij Zulte Waregem keren Ruud Vormer en Jelle Vossen terug naar de plaats waar ze vele successen boekten. Vormer won er vijf landstitels, vier keer de Beker van België en een keer de Belgische Supercup. Hij speelde 356 wedstrijden voor Club Brugge, waarin hij goed was voor 63 goals en 95 assists. Vossen won er drie landstitels en twee keer de Belgische Supercup. De aanvaller tikte er af op 48 doelpunten en 15 assists in 141 wedstrijden. Ook Zinho Gano heeft er een verleden, maar hij speelde nooit een rol van betekenis bij Club.

Club Brugge zal wel moeten opletten voor Zulte Waregem. Als nummer twee uit de Challenger Pro League trekken ze met vertrouwen naar Brugge. Opvallend: Deila kan tips vragen aan Nicky Hayen. De trainer van Club NXT, het tweede elftal van Club Brugge, won begin oktober nog met de Brugse jonkies met 1-0 van Essevee.

Hazard van de partij tegen Standard?

Dé grote affiche staat echter een dag later, op donderdag, geprogrammeerd. Dan ontvangt Anderlecht Standard. Bij de Brusselaars willen ze revanche nemen voor de match van enkele weken geleden. Toen gaf Anderlecht een 0-2-voorsprong nog weg in Luik en verloren ze met 3-2. Paars-wit, dat het enkele dagen later in de competitie in het Lotto Park opnieuw opneemt tegen Standard, wil de puntjes op de i zetten.

Trainer Brian Riemer liet al verstaan dat Maxime Dupé een kans onder de lat gaat krijgen. Hij verloor zijn plaats aan Kasper Schmeichel, maar in de beker is de Fransman de nummer een in doel. Bij Anderlecht, waar het Lotto Park al even is uitverkocht voor dit duel, leeft de topwedstrijd alvast.

Linksachter Ludwig Augustinsson gaf dat duidelijk aan na de vlotte zege tegen KVC Westerlo. "We dachten tegen Westerlo nog niet aan Standard, maar nu gaan we ons alleen daarop concentreren. We hebben iets te bewijzen na de wedstrijd in Luik en onze slechte tweede helft", zei hij aan La Dernière Heure.

Bij de Brusselaars hopen ze Thorgan Hazard en Francis Amuzu te recupereren. Beiden zijn al weken out.

Anderlecht gaat dit seizoen voluit voor een eerste prijs sinds 2017. Twee jaar geleden verloren ze onder Vincent Kompany de bekerfinale van AA Gent. Standard wacht al sinds 2018, toen het de Beker van België won, op succes.

Volg de Croky Cup-wedstrijd tussen Club Brugge en Zulte Waregem live op woensdag 6 december om 20u20 op VTM 2 en Anderlecht-Standard op donderdag 7 december om 20u25 op Canvas.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top