Philip Zinckernagel was de grote boeman voor zijn ex-ploeg Standard

Sport | De zestiende speeldag van de Jupiler Pro League ligt achter ons, dus is het tijd voor ons verdict. Wekelijks kiest Pickx er de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Philip Zinckernagel

Philip Zinckernagel was afgelopen weekend de grote boeman voor Standard. Hij was niet heel erg aanwezig in het spel, maar met een goal en assist was hij wel dé grote uitblinker in de 2-0-zege van Club Brugge tegen zijn ex-club. De Deen stuurde na drie minuten al een loepzuivere voorzet naar Igor Thiago en de Braziliaan bedankte hem door de 1-0 in doel te koppen. In de tweede helft wist hij al snel, via een Luiks been, de 2-0-eindstand op het scorebord te zetten.


Het doelpunt van het weekend: Tom Vandenberghe

Het begint bijna een gewoonte te worden in de Jupiler Pro League. Net als Arnaud Bodart enkele jaren geleden of Silvio Proto in zijn tijd, wist ook KV Kortrijk-doelman Tom Vandenberghe tegen KAS Eupen een doelpunt te scoren. De 31-jarige Belgische keeper van KV Kortrijk wist in de absolute slotfase na een hoekschop de 1-1 tegen de touwen te koppen. Een zeer belangrijk doelpunt in de degradatiestrijd.
Het cijfer van het weekend: 5

Jonas De Roeck is de vijfde coach die dit seizoen is ontslagen in de Jupiler Pro League. De inmiddels ex-trainer van KVC Westerlo kreeg na de negende nederlaag van het seizoen tegen RSC Anderlecht de bons. Westerlo investeerde voor bijna 17 miljoen euro in nieuwe spelers in de zomer, maar desondanks staan ze voorlaatste nadat ze in zestien partijen amper elf punten sprokkelden.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top