Cowboys kunnen Eagles inhalen, blijven Patriots teleurstellen?

Sport | Het NFL-programma op Eleven Sports biedt ons dit weekend een clash aan de top van NFC East, maar ook een van de meest onevenwichtige duels van de American footballcompetitie met de wedstrijd Steelers – Patriots.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag 8 december: Pittsburgh Steelers – New England Patriots (om 2u15 op Eleven 2, heruitzending om 17u45 op Eleven 2)

Wordt dit een plezieruitstapje voor de Steelers? Pittsburgh staat momenteel tweede in de AFC North en wil na het verlies tegen de Cardinals afgelopen weekend al te graag weer winnen. De Browns en de Bengals zitten de Steelers alvast op de hielen, dus de ploeg uit het Acrisure Stadium weet maar al te goed dat het zich geen misstap kan veroorloven.

Hun tegenstander van komend weekend zou in elk geval een haalbare kaart moeten zijn. De Patriots staan momenteel vierde in de AFC East en hebben hun afgelopen vijf wedstrijden allemaal glansloos verloren. Ze hebben de op één na slechtste cijfers van de NFL (2 keer winst – 10 keer verloren), alleen de Panthers doen momenteel slechter (1-11). Afgelopen weekend kregen ze overigens een plekje in de geschiedenisboeken door als allereerste ploeg in het Superbowl-tijdperk drie keer na elkaar te verliezen met minder dan 10 punten op het scorebord. Tegen de Chargers scoorden ze al voor de tweede keer dit seizoen zelfs geen enkel punt. Een hapklare brok voor de Steelers, lijkt het, tenzij ze zich snel uit het slop weten te trekken.

Maandag 11 december: Dallas Cowboys – Philadelphia Eagles (om 2u20 op Eleven 1, heruitzending om 20u op Eleven 2)

Dit belooft een spannender duel te worden, want het is de clash tussen de twee beste ploegen in de NFC East. De Cowboys hebben vier opeenvolgende overwinningen achter de rug en beginnen met grote ambities aan de thuiswedstrijd tegen de Eagles. De Texanen staan momenteel op de tweede plaats in hun divisie, maar met één overwinning kunnen ze de Eagles inhalen.

Philadelphia zal zich weren als een duivel in een wijwatervat. De mannen uit Pennsylvania verwerken momenteel een zware nederlaag op eigen veld tegen de 49ers (19-42), maar we mogen niet vergeten dat ze daarvoor een reeks van vijf opeenvolgende overwinningen neerzetten. Toen wonnen ze onder andere van de Chiefs en… de Cowboys (28-23)! De Eagles hebben momenteel nog steeds de beste cijfers van de beide conferences (10 keer winst – 2 keer verloren).

Volg de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top