De NFL biedt ons een stevig Thanksgiving-menu

Sport |

Deze week lijkt een speciale week te worden in de NFL, met het beroemde oogstfeest, Thanksgiving, op donderdag – een dag waarop een aantal franchises op de voorgrond zullen treden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Donderdag 23 november: Detroit Lions - Green Bay Packers (18u30 op Eleven 1) en Dallas Cowboys - Washington Commanders (22u30 op Eleven 1)

De vijandelijkheden beginnen met een NFC North-duel op Thanksgiving. Detroit, leider in hun divisie met 8 overwinningen en 2 nederlagen, is favoriet tegen de Packers (derde met 4 overwinningen en 6 nederlagen), die het de laatste tijd nochtans erg goed doen. De Lions hebben nu vier wedstrijden op rij gewonnen tegen Green Bay, laatst nog op Lambeau Field eind september.

Even later is het de beurt aan de NFC East voor een confrontatie tussen de tweede en derde ploeg in deze divisie. Het momentum is duidelijk in het voordeel van de Cowboys, want zij hebben een overwinningsreeks van twee wedstrijden in de competitie. De Commanders daarentegen hebben net back-to-back nederlagen geleden. Washington won de laatste ontmoeting tussen de twee teams in januari.

Vrijdag 24 november: Seattle Seahawks - San Francisco 49ers (2u20 op Eleven 1, heruitzending om 12u30 op Eleven 2)

Ook als onderdeel van Thanksgiving worden kijkers getrakteerd op een rematch van de wildcardronde van vorig seizoen. Midden januari versloegen de 49ers de Seahawks in San Francisco (41-23) voordat ze verloren van de Eagles in de conference-finale. Hoewel er sindsdien veel water onder de brug is doorgelopen, zijn de twee franchises goed op weg naar een herhaling van de play-offs dit seizoen.

De Californiërs leiden de NFC West met een record van 7 overwinningen en 3 nederlagen. Washington staat daar vlak achter met 6 overwinningen en 4 nederlagen en heeft zijn laatste woord in de strijd om de toppositie nog niet gezegd.

Zondag 26 november: Philadelphia Eagles - Buffalo Bills (22u45 op Eleven 1)

Het wordt ook een emotioneel weekend. De leiders van de NFC East, de Eagles, staan tegenover de Bills (tweede in de AFC East). Vorige week tegen de Jets knoopte Buffalo weer aan met de winst. Net op tijd, want nu volgt een lastig tweeluik in Philadelphia en tegen de Chiefs uit Kansas City. De Eagles speelden begin deze week nog een uitwedstrijd tegen diezelfde Chiefs en wisten er hun vierde overwinning op rij te boeken. Maken ze er zondag vijf op vijf van op Lincoln Financial Field?

Maandag 27 november: Los Angeles Chargers - Baltimore Ravens (14u20 op Eleven 1, heruitzending om 20u15 op Eleven 2)

Baltimore staat op de eerste plaats in de AFC North en reist af naar Los Angeles op zoek naar hun negende overwinning van het seizoen en een kans om wat meer afstand te nemen van de Browns, die hen op de hielen zitten. De Ravens zullen de overhand hebben in de City of Angels tegen de vierde geplaatste ploeg in de AFC West, die twee wedstrijden achter elkaar verloren hebben.

Volg het NFL-seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top