De Red Flames moeten winnen van Nederland... en bidden

Sport |

De Belgische voetbalvrouwen reizen dinsdag naar Nederland voor de laatste ronde van de Nations League. Een overwinning voor de Red Flames zou hen bij de laatste vier van de competitie brengen... als ze een beetje hulp krijgen van de Schotten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België liet vrijdag een kans liggen in de wedstrijd tegen Schotland. Door een 1-1 gelijkspel liepen de Red Flames de toppositie in de groep mis, omdat Engeland Nederland met 2-3 versloeg. In de stand van de Nations League Poule A staat België daardoor op de derde plaats achter Nederland en Engeland, die elk één punt meer hebben dan de Belgen.

Gekwalificeerd, als...

België had alles in eigen hand voor de laatste twee wedstrijden, maar door het resultaat van vrijdag is alles in twijfel getrokken. Om zich te kwalificeren is de missie heel duidelijk: België moet aanstaande dinsdag in Nederland winnen. Dat is mogelijk, want vergeet niet dat het de meiden van Yves Serneels in september al eens lukte om Oranje te verslaan. Alles kan dus nog.

Daar komt helaas nog bij dat een simpele overwinning op zich niet zal volstaan: er is ook een dosis geluk nodig. De Belgen zullen met argusogen kijken naar Hampden Park in Glasgow, waar ook nog het duel tussen Schotland en Engeland moet plaatsvinden. En als België de laatste vier wil bereiken, moeten ze hopen dat Engeland niet wint. Om hun avontuur voort te zetten, moeten ze absoluut bovenaan eindigen in de groep – en bij een Engelse overwinning wordt dat onmogelijk.

Kwalificatie voor de halve finales van de Nations League zou de deur openen naar de Olympische Spelen, aangezien er naast Frankrijk nog twee tickets worden toegekend. Frankrijk is goed geplaatst om zich te kwalificeren, wat de kansen van de andere landen zou vergroten.

Volg de wedstrijd van de Red Flames tegen Schotland (dinsdag 5 december om 20u35) live op Play 5.

Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top