De Red Flames willen doorgaan op hun elan en kansen op Olympische Spelen gaaf houden

Sport | België wist in de UEFA Nations League tot op heden een vier op zes bij elkaar te sprokkelen na een zege tegen Nederland en een gelijkspel tegen Schotland. Daardoor staan ze aan de leiding en met Engeland krijgen ze een ploeg van wereldklasse tegenover zich.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De teleurstelling van het missen van het WK ligt ondertussen achter de Red Flames. Ze hebben zich sterk weten te herpakken in de Nations League. De stuntzege tegen Nederland zorgde voor veel vertrouwen en tegen Schotland werd knap een punt gepakt. Al viel de gelijkmaker voor de Schotten pas in de laatste seconden van de match.

De start is dus uitermate goed en daardoor staan de Belgische dames aan de leiding in Groep A. De speelsters van bondscoach Ives Serneels krijgen nu twee keer Engeland voorgeschoteld.

Vol vertrouwen

De overwinning tegen zwart beest Nederland zorgde voor een déclic. In Schotland speelden de Flames sterk, ook al was er dus die late tegengoal. Tessa Wullaert & co staan nu voor de twee zwaarste partijen in deze groep. Engeland was immers WK-finalist en won het EK. De eerste wedstrijd tussen beide teams vindt aanstaande vrijdag om 20u45 plaats in Engeland.

De Engelsen zijn een van de beste landen in het vrouwenvoetbal en zij zijn dan ook de grote favoriet tegen België. De Flames hopen uiteraard op een goed resultaat en ambiëren een ticket voor de Olympische Spelen. De vier groepswinnaars van League A zullen in februari immers de Final Four spelen en de twee uiteindelijke finalisten van deze ronde krijgen een ticket voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. In dit tweeluik staan ze dus voor een enorme opgave.

In juni 2022 werd er nog met 3-0 verloren in Engeland. Tegen Nederland waren de Belgische dames ook de underdog, maar wisten ze te stunten. Gebeurt dat ook tegen Engeland, dat met een 3 op 6 toch niet al te indrukwekkend is begonnen?

Volg de dubbele confrontatie van de Red Flames in de Nations League tegen Engeland aanstaande vrijdag 27 oktober vanaf 20u35 uur op Sporza (Ketnet) en aanstaande dinsdag 31 oktober vanaf 20u35 op Play5.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top