Red Flames winnen van Nederland dankzij "goed uitgevoerd plan"

Red Flames | "We hadden een plan en hebben dat goed uitgevoerd", glunderde Tessa Wullaert vrijdag na de 2-1 zege tegen Nederland in de Nations League. "We waren aanwezig, wonnen de duels en speelden goed in blok. Ze vonden geen oplossing."

Door Belga

Deel dit nieuws

"De weinige kansen die we kregen, hebben we bovendien afgemaakt. Het is een verdiende overwinning, het resultaat van teamwerk. We hebben hun aanvallers goed in bedwang gehouden. Zelfs op lange ballen waren ze niet gevaarlijk, omdat we zo sterk waren in de duels."

Zelf knapte Wullaert ook heel wat verdedigend werk op en vaak lanceerde ze de tegenaanval vanuit de defensie. Het is een rol die de aanvalster niet gewend is. "Ik hoop dat het niet altijd het plan zal zijn. Maar als het werkt en het ons toelaat om van zo'n teams te winnen, wil ik me graag in die rol schikken. Het kwam erop aan de bal zo snel mogelijk te recupereren en weer naar voren te brengen."

De kapiteine rekent erop dat de prestigieuze zege de Flames niet naar het hoofd zal stijgen. "We houden de voetjes op de grond en bekijken het match per match. Dat we tegen Nederland de drie punten pakken, heeft alleen maar zin als we dat dinsdag in Schotland ook doen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top