De Red Flames hebben een clean sheet nodig om door te stoten in de Nations League

Sport |

Als tweede in Poule A achter Nederland hebben de Red Flames hun lot nog steeds in eigen handen als ze zich willen plaatsen voor de halve finales van de Nations League en, waarom ook niet, willen dromen van de Olympische Spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorige maand leverden de Red Flames een knappe prestatie door Engeland (3-2), de regerend Europees kampioen en tweede van de wereld, te verslaan. Door dit resultaat staan de Belgen op de tweede plaats in Nations League Poule A, achter Nederland (9/12) en voor Engeland (6/12).

België maakt nog steeds kans om zich te kwalificeren voor de halve finales van deze Nations League, maar ze zullen de wedstrijd tegen Schotland op vrijdag 1 december met de juiste instelling moeten benaderen. De ploeg van Ive Serneels moest in de eerste wedstrijd een deel van de buit inleveren - een teleurstellende prestatie die op een gelijkspel (1-1)- uitdraaide. Dat zullen de Flames moeten rechtzetten als ze willen profiteren van de parallelle confrontatie tussen Engeland en Nederland, voordat ze op eigen bodem tegenover Oranje komen te staan in wat wel eens de groepsfinale zou kunnen zijn.

Tysiak terug

Ive Serneels kan in deze wedstrijden rekenen op Amber Tysiak. De speelster van West Ham is terug bij de selectie, net als Amy Littel (Westerlo). De Flames-coach heeft echter Constance Brackman (Standard) en Laura De Neve (Anderlecht) weggelaten.

De selectie heeft alles in zich om, zeker thuis, Schotland te overwinnen. The Red Flames moeten het echter wedstrijd per wedstrijd bekijken en zich niet focussen op de wedstrijd tegen Nederland.

Een plaatsje in de halve finales van de Nations League zou de deur naar de Olympische Spelen openen, omdat er naast Frankrijk nog twee tickets worden uitgedeeld. Frankrijk is nu al goed geplaatst om zich te kwalificeren, maar de Red Flames kunnen geen steken laten vallen als ze dit selecte clubje willen vervoegen.

Volg de wedstrijd van de Red Flames tegen Schotland (vrijdag 1 december om 20u30) live op Sporza (Ketnet), en de wedstrijd tegen Nederland (dinsdag 5 december om 20u45) op Play 5.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top