Maken de Red Flames thuis wél het verschil tegen Engeland?

Sport | De Red Flames hebben het onderspit moeten delven tegen Engeland. De Belgische voetbaldames trokken nochtans goed hun streng tegen de Europese kampioen en dat biedt perspectieven voor de volgende thuiswedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgische nationale vrouwenploeg is er helaas niet in geslaagd om te stunten tegen Engeland. De Flames verloren met 1-0 van de Europese kampioen. The Lionesses hebben de Belgen flink onder druk gezet en konden scoren via Lauren Hemp. Dankzij de Engelse winst zakt België naar de derde plaats in hun groep, net na Nederland en Engeland. De Flames krijgen komende dinsdag een herkansing, want dan zakken de Engelse voetbaldames op hun beurt af naar Leuven om er de terugwedstrijd te spelen.

De Red Flames hebben goede (recente) herinneringen aan Leuven, want enkele weken geleden legden ze daar Nederland nog over de knie (2-1). Tijdens de wedstrijd in en tegen Engeland, bewezen de Flames opnieuw dat ze wel degelijk wat in hun mars hebben en dus hopen de fans dat het thuisvoordeel komende dinsdag opnieuw een grote rol kan spelen.

Een nieuw elan

Die fans zien ook de prestaties van de Red Flames verbeteren. Eerder dit jaar verloren de Belgische voetbaldames immers nog kansloos van Engeland (6-1) en Nederland (5-0), maar die tijden lijken dus achter de rug. Coach Ives Serneels gaf aan dat er een groot verschil te zien was in vergelijking met die eerste wedstrijd tegen Engeland en dat hij toch heel wat positiefs had gezien. “Deze wedstrijd geeft ons vertrouwen voor dinsdag”, klonk het na de match. Dat vertrouwen mag er ook zijn, want het is duidelijk dat de Belgische voetbaldames een nieuw elan hebben gevonden.

Volg de Nations League-wedstrijd van de Red Flames tegen Engeland op dinsdag 31 oktober vanaf 20u05 op Tipik.

Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top