PSG incasseert zware klap met blessure van Warren Zaïre-Emery

Sport | Warren Zaïre-Emery liep tijdens de interland tegen Gibraltar een enkelblessure op. Het jonge Franse toptalent zal daardoor niet meer in actie komen in 2023. Dat is een grote tegenvaller voor PSG, want hij was er ondertussen een belangrijke pion geworden in het systeem van coach Luis Enrique.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Warren Zaïre-Emery, voor het eerst opgeroepen voor het Franse team voor de interlandperiode van november, mocht tegen Gibraltar voor het eerst aantreden bij Les Bleus. Frankrijk won met maar liefst 14-0 en de jongeling wist na 16 minuten de 3-0 op het bord te zetten.

De 17-jarige middenvelder kreeg echter ook een zware tackle te verwerken van een speler van Gibraltar, die rood kreeg. De speler van PSG was echter stevig geraakt aan de enkel en moest het veld daardoor al vroegtijdig verlaten. Nadien bleek dat hij een verstuiking opliep en dat hij zes weken aan de kant staat. Daardoor zal hij in 2023 dus niet meer in actie komen.

Essentiële pion bij PSG

In Parijs zullen ze stevig balen, want Zaïre-Emery was er ondanks zijn jonge leeftijd al uitgegroeid tot een heel waardevolle pion. De Fransman kwam in 15 van de 16 gespeelde wedstrijden aan spelen toe. Met zijn 1.265 minuten werd hij een van de meest gebruikte spelers door Enrique. Enkel Donnarumma (1.440) en Skriniar (1.349) kwamen nog meer in actie. Het geeft aan dat hij zeer hoog wordt ingeschat door zijn Spaanse trainer.

Zaïre-Emery is een belangrijke schakel tussen verdediging een aanval. Hij komt de bal diep opeisen en de speler weet als geen ander het leer goed af te schermen. Met zijn uitstekende techniek en passing weet hij bovendien zijn tegenstanders vaak op het verkeerde been te zetten. Het is niet voor niets dat Zaïre-Emery als een van de meest talentvolle spelers op zijn positie wordt aanzien in Europa.

Belangrijke wedstrijden

Deze blessure komt op een slecht moment, zowel voor de speler als voor de club. Voor Zaïre-Emery is het een eerste tegenslag in een carrière die met 160 kilometer per uur begon. Voor PSG komt zijn afwezigheid ongelegen, aangezien er enkele zeer belangrijke wedstrijden aankomen. Komend weekend wacht er een topduel met AS Monaco. De Parijzenaars hebben de leiding op de ranglijst heroverd en tegen de Monegasken mogen ze die niet verliezen. AS Monaco heeft als nummer drie immers slechts drie punten minder dan PSG.

Enkele dagen later wacht er een cruciaal duel in de Champions League. Met een 6 op 12 is er daar nog weinig marge voor puntenverlies en de thuiswedstrijd tegen Newcastle United is in deze spannende groep zeer belangrijk voor Europese overwintering op het kampioenenbal. Nadien wacht ook nog eens een topduel met Borussia Dortmund. PSG zal het in deze matchen dus zonder Warren Zaïre-Emery moeten doen.

Het programma van de 13de speeldag van de Ligue 1 op Eleven Sports:

Vrijdag 24 november

Zondag 26 november

Volg het beste van Ligue 1 het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top