Breekt Moise Kean eindelijk helemaal door bij Juventus?

Sport | Juventus heeft moeilijke jaren achter de rug, maar dit seizoen lijken ze weer helemaal mee te spelen voor de landstitel. Zondag wacht de topper tegen grote rivaal Inter. Bij de Oude Dame hopen ze dat Moise Keane helemaal tot ontbolstering komt en zijn eerste goal van het seizoen maakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Massimiliano Allegri wil maar één ding: dit seizoen de titel winnen met Juventus. De Italiaanse coach had in de zomer dolgraag Romelu Lukaku in de spits gehad en we begrijpen wel waarom. Vooraan heeft Juve immers een spitsenprobleem.

Spitsenprobleem bij Juventus

Dusan Vlahovic begon nog wel goed aan het seizoen met vier goals en een assist in zijn eerste vier duels. De Serviër leek op weg naar een topseizoen, maar plots ging de motor van de doelpuntenmachine sputteren. Sinds 16 september wist Vlahovic geen enkel doelpunt meer te scoren in de Serie A. Hij miste twee wedstrijden door een rugblessure, maar in zes andere duels wist hij niet raak te treffen.

Allegri greep in en in de laatste twee matchen kreeg Moise Kean zijn kans. Scoren lukte niet voor de aanvaller, maar hij had ook wel pech. Er werden maar liefst drie goals van hem afgekeurd. Hij liet dus wel een dreigende en een goede indruk achter, waardoor de kans zeker groot is dat hij tegen Inter weer in de basis zal starten.

Kean is ondertussen 23 jaar en hij wil stilaan af van het etiket van ‘eeuwige belofte’. De aanvaller maakte op zijn 16de zijn debuut voor Juventus. Met zijn snelheid en diepgang toonde hij zich wel en dankzij 7 goals in 16 duels mocht hij toch wel terugblikken op goede prestaties in zijn eerste twee seizoenen in de Serie A. Hij kende ook een degelijke uitleenbeurt bij Hellas Verona.

Via Parijs terug naar Turijn

Plots verkocht Juventus, dat geld nodig had, hem aan Everton. Zij betaalden maar liefst 27 miljoen euro voor Kean. Op zijn 19de belandde hij in de Premier League, maar Everton was geen succes. Hij bleef er steken op 4 doelpunten en 2 assists in 39 duels. In het voetbal zijn connecties belangrijk, dat bleek ook in het dossier van Kean. Plots kon hij een stap hogerop zetten richting PSG. Zij huurden hem en in Parijs kende hij een goede ontwikkeling in de schaduw van kleppers als Kylian Mbappé & co. Met 17 doelpunten en 1 assist in 41 duels was de balans degelijk.

Na een seizoen in Parijs keerde hij terug naar Turijn. Juventus huurde hem en bedong ook een aankoopoptie van 30 miljoen euro. Die lichtten ze. Voor Kean is het dit seizoen nu of nooit om echt volledig door te breken bij Juventus. De komende weken en maanden moet hij bewijzen dat hij niet langer een ‘eeuwige belofte’ is.

Het programma van de 13de speeldag van de Serie A op Eleven Sports

Zaterdag 25 november

Zondag 26 november

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top