Komt het bij Dortmund nog goed met de 'man van 30 miljoen euro'?

Sport | Borussia Dortmund is een club die wel oog heeft voor buitenlands talent. Jude Bellingham en Erling Haaland zijn daar de meest recente voorbeelden van. Karim Adeyemi hoopte in hun voetsporen te treden, maar de 21-jarige aanvaller wist zijn stempel nog niet te drukken sinds zijn overgang naar de Duitse topclub.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Karim Adeyemi kende in het seizoen 2021-2022 een geweldig jaar bij RB Salzburg. Hij liet zich in Oostenrijk opmerken met 23 doelpunten en 9 assists in 44 wedstrijden. Daardoor lokte hij veel interesse, maar het was Borussia Dortmund dat hem voor 30 miljoen euro wist vast te leggen.

Prijskaartje voorlopig niet waard

Hij tekende een contract tot medio 2027 en Dortmund leek de ideale tussenstap naar de absolute wereldtop. Zijn begin was moeizaam en een blessure gooide roet in het eten. Pas in januari 2023 scoorde hij zijn eerste goal voor Dortmund, maar nadien kende hij een goede periode. De teller stond zo na zijn eerste seizoen bij Dortmund op 9 goals en 6 assists in 32 duels. Dat waren degelijke cijfers voor een debuutseizoen op een hoger niveau.

Het seizoen 2023-2024 moest het jaar van de echte doorbraak bij Dortmund worden. Tot op heden lukte dat nog niet. Hij startte nog maar 5 keer in de basis en speelde tot op heden 13 keer voor Dortmund. In amper 545 minuten scoorde hij nog niet als linkerflankaanvaller en deelde hij ook nog maar 2 assists uit. Adeyemi kent dus een zeer moeilijk eerste deel van het seizoen. De Duitse nationale ploeg rekent voorlopig ook niet op hem. Hij wees tijdens de afgelopen interlandperiode ook nog een selectie af voor de beloften, want hij wenste liever bij Dortmund te trainen.

Kritiek van Duitse bond en Dortmund

Bernd Neuendorf, voorzitter van de Duitse voetbalfederatie, was 'not amused'. “Het heeft geen zin om iemand te dwingen hierheen te komen. Het helpt het team niet als iemand niet met de volle goesting afzakt, het moet met overtuiging en passie zijn. Dit is een duidelijke indicatie hoezeer Adeyemi dit waardeert. Ik denk dat je er trots op moet zijn de adelaar op je borst te dragen”, zei hij tegen Bild. Hans-Joachim Watzke, de grote baas van Borussia Dortmund en vice-president van de DFB, ging akkoord: "Ik zie het op dezelfde manier. Bernd Neuendorf en ik verschillen hierover niet van mening."

Adeyemi zal zich de komende weken en maanden dus moeten herpakken. Als hij zijn grote droom -net als Haaland en Bellingham doorstoten naar de wereldtop- wil waarmaken, dan zal hij snel beter moeten gaan presteren. Voor de aanvaller komen er dus belangrijke tijden aan. Met een wintermercato in aantocht kan het soms snel gaan en op de achtergrond klopt er stilaan ook nog ene Julien Duranville aan om op de flank zijn kans te krijgen de komende maanden.

Het programma van de 12de speeldag van de Bundesliga op Eleven Sports:

Vrijdag 24 november

Zaterdag 25 november

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top