Waarom Stuttgart Serhou Guirassy heel erg nodig heeft tegen Dortmund

Sport | Is Bundesliga-topscorer Serhou Guirassy, goed voor maar liefst 14 doelpunten in 8 wedstrijden, er volgend weekend weer bij? Bij VfB Stuttgart hebben ze er het nodige vertrouwen in dat de aanvaller hen voorbij Borussia Dortmund kan loodsen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is waarschijnlijk geen toeval dat Stuttgart zijn laatste twee wedstrijden verloor. Tegenover Hoffenheim en Heidenheim moest de club uit Baden-Württemberg het doen zonder topschutter Serhou Guirassy. Met zijn veertien doelpunten in slechts acht Bundesliga-wedstrijden is de voormalige aanvaller van Stade Rennes aan een waanzinnig seizoen bezig.

Hij geraakte echter geblesseerd aan de hamstrings en in de partijen zonder hem bleek dat hij onmisbaar is voor zijn team. Stuttgart won met hem zes keer op rij, zonder hem volgden nadien twee verliespartijen. Daarom hoopt heel Stuttgart dat Guirassy weer van de partij is voor de topper tegen Dortmund.

Uitstekende statistieken

Niemand had voor het seizoen kunnen voorspellen dat Serhou Guirassy zo uit de startblokken zou schieten. Zijn 14 goals in amper 8 duels zijn een fantastische prestatie. De aanvaller was in het verleden nooit zo een doelpuntenmachine geweest. Vorig jaar tikte hij af op 14 goals… in 26 wedstrijden.

Bij Rennes bleef hij in het seizoen 2020-2021 steken op 10 treffers in 27 matchen en het seizoen daarop tikte hij af op 9 goals in 37 duels. De spits had dus een gemiddelde van tussen de 9 en 14 goals per seizoen. Dat is degelijk, maar dit seizoen verrast hij dus vriend en vijand.

Terug naar hetzelfde niveau?

De grote vraag is of Guirassy na zijn blessure meteen weer zijn enorm hoge niveau van de eerste maanden van het seizoen zal bereiken, of gaat hij weer zijn ‘normale’ gemiddelde halen? Tegen Dortmund hopen ze alvast op goals van hem. “We moeten afwachten afwachten of hij fit geraakt, maar alles verloopt volgens plan. De scans zijn goed, dus het is altijd mogelijk dat de wedstrijd tegen Dortmund haalbaar is”, legde Stuttgart-coach Sebastian Hoeness voor de wedstrijd tegen Heidenheim uit.

Dortmund heeft, na negen wedstrijden zonder nederlaag in de competitie, vorig weekend een flink pak slaag gekregen in eigen huis tegen Bayern München. Het werd maar liefst 0-4. Stuttgart, dat profiteerde van de geweldige vorm van Guirassy om naar de top 3 door te stoten, hoopt dat dit toch een knak in het vertrouwen heeft gegeven bij Dortmund.

Het programma van de 11de speeldag van de Bundesliga op Eleven Sports:

Vrijdag 10 november

Zaterdag 11 november

Zondag 12 november

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top