Zou Eintracht Frankfurt een goede club zijn voor Zeno Debast?

Sport | Zeno Debast is aan een goed seizoen bezig bij RSC Anderlecht. De 20-jarige centrale verdediger zal de Brusselse club na het seizoen wellicht verlaten. Eintracht Frankfurt aast al sinds afgelopen zomer op zijn diensten. Zou de Duitse club een goede volgende stap zijn?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zeno Debast heeft nog een contract tot medio 2025 bij Anderlecht. Paars-wit weigerde afgelopen zomer een bod van ongeveer 10 miljoen euro van PSV, maar ook Eintracht Frankfurt deed een voorstel. Onlangs was er in het Duitsland ook het gerucht dat de Duitsers in januari opnieuw willen aankloppen in het Lotto Park. Anderlecht wil minstens 15 miljoen euro.

De Brusselaars moeten voorlopig niet vrezen voor een vertrek. Debast sprak afgelopen week nog duidelijk taal tegenover Het Nieuwsblad. "Alles kan gebeuren in het voetbal. Het kan zodanig snel gaan. Wat ik wel kan zeggen: mijn focus ligt voor honderd procent op Anderlecht. Ik bekijk het match per match. Ik speel voor Anderlecht en normaal gezien blijft dat zo tot het einde van het seizoen."

Frankfurt is een zeer stabiele club

Eintracht Frankfurt zou misschien wel de ideale volgende stap zijn voor de Rode Duivel. De Duitsers zijn de afgelopen jaren een zeer stabiele middenmoter in de Bundesliga. Ze eindigden 8ste, 7de en 9de en momenteel staan ze op een 7de plaats in de Bundesliga. Ze wisten in de afgelopen jaren een keer de Duitse beker te winnen en vorig seizoen verloren ze de finale van Leipzig. Het is ook een club die Europees goed presteerde de afgelopen seizoenen.

In de Europa League bereikte het de halve finale, de achtste finale en in 2022 wonnen ze de prijs zelfs. Daardoor mochten ze aantreden in de Champions League, waar de achtste finale het eindstation was. Dit seizoen zijn ze aanwezig in de Conference League. Debast zou er dus bij een zeer stabiele club terechtkomen, waar de druk niet zo groot is als bij de traditionele topclubs.

Via Frankfurt naar de Europese top?

Debast is nog geen afgewerkt product. Inzake voetballend vermogen is hij wellicht de beste verdediger in de Jupiler Pro League. Defensief moet hij nog stappen zetten. Jan Vertonghen is een goede leermeester en Debast leerde al veel bij. Al moet hij nog iets sterker worden in de fysieke duels en positioneel is er ook nog progressie mogelijk.

De speler van Anderlecht zou met Frankfurt ook voor een ploeg kiezen die als ideale tussenstap wordt aanzien voor de absolute top. De afgelopen jaren verkocht de Duitse club onder meer Filip Kostic (Juventus), Randal Kolo Muani (PSG), Jesper Lindstrom (Napoli) en André Silva (RB Leipzig) aan topclubs.

"Debast speelt binnen vijf jaar bij een Europese topclub", vertelde Brian Riemer aan Het Laatste Nieuws. Verloopt die weg naar de top via Frankfurt?

Het programma van speeldag 9 in de Bundesliga op Eleven:

Zaterdag 28 oktober

Zondag 29 oktober

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top